- hirdetés -

A Dél-Békés Mentőcsoport és Simonka György képviselő ajándékokkal lepték meg a kis betegeket, sok mosolyt csalva az arcukra.

A Mikulás idén sok ajándékkal érkezett az Orosházi Kórház gyermekosztályára, a Dél-Békés Mentőcsoport tagjai ajándékokkal lepték meg a kis betegeket, akiknek gyümölcsöt, édességet, játékokat és mesekönyveket adományoztak. Emellett Simonka György országgyűlési képviselő, a mentőcsoport tagja mobiltelefont adott az osztálynak, amit a kórházban gyógyuló gyerekek bármikor ingyenesen használhatnak, ha szeretnének beszélni anyuval és apuval.

Simonka György a kórház gyermekosztályán elmondta, hogy a mentőcsoporttal azért vettek részt a Mikulásfutáson, mert jó kezdeményezésnek ítélik, és a csapat hozzátett kis ajándékaival, bíznak benne egy kicsit kellemesebbé tehetik a bent töltött időt a gyerekek számára. Az osztály dolgozóinak is, de elsősorban a gyerekeknek szánta a mobiltelefont, melynek minden díját rendezte, hogy korlátlanul lehessen használni a készüléket, addig, amíg szükségét érzik.

Simonka György (b) átadja adományát dr. Varga Sándornak. A Dél-Békés Mentőcsoport is sok ajándékot vitt a kórházba (Fotó: Kecskeméti Krisztina)
Simonka György (b) átadja adományát dr. Varga Sándornak. A Dél-Békés Mentőcsoport is sok ajándékot vitt a kórházba (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Az ajándékok átadásánál jelen volt és köszönetet mondott a kórház főigazgatója, dr. Duray Gergő és dr. Varga Sándor, a gyermekosztály vezető főorvosa, aki néhány gondolatát is megosztotta a jelenlévőkkel.
– Nagyon meg vagyunk lepve, mert ehhez hasonló kezdeményezést Magyarországon még nem hallottam. Ez az év nagyon jó volt nekünk, mert Simonka képviselő úr végig sokat segített. Ha valaki tényleg tesz azért, hogy minél emberközelibb legyen a kórház, az engem meghat. Kaptunk eddig is ajándékokat, évente egy-két alkalommal, de ilyen jellegű, úgymond támogató akciósorozatban még nem volt részünk – mondta dr. Varga Sándor.

Az osztályon gyógyuló apróságok nagy kedvvel lapozgatták az újonnan érkezett mesekönyveket, és arra sem kellett sokat várni, hogy kibontsanak egy-egy mikuláscsomagot és megkóstolják a sok édességet és gyümölcsöt.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.