- hirdetés -

Több roma rendőrre lenne szükség, és sikeres a közfoglalkoztatás alapképzése – ezekről is szó volt az orosházi Roma Nemzetiségi Önkormányzat december 4-i ülésén.

Az elmúlt időszak munkáját értékelte Simondán Gusztáv elnök. Beszámolt arról, hogy meghívást kapott az Orosházi Rendőrkapitányságra, ahol a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság egy roma származású őrnagya tartott tájékoztatót a helyi viszonyokról. Amint azt a nemzetiségi önkormányzat elnöke hangsúlyozta: pozitív példával találkozott, aminek alapján szeretné, ha minél több roma fiatal csatlakozna a hivatásosok kötelékébe.

Ezt követően szó esett a közfoglalkoztatás alapképzéséről, melyben most az orosházi RNÖ részéről 20 fő vesz részt. Simondán elmondta, tapasztalatai szerint ennél a létszámnál jóval több roma vesz részt az oktatásban. Jövő év márciusáig tart a képzés, melynek keretében alapkompetenciás oktatásban részesülnek a résztvevők (többségük írni, olvasni, számolni tanul).

Második napirendi pontként a 2013-as költségvetést módosították, mindkét napirendi pontot egyhangúlag szavazta meg a testület.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.