- hirdetés -

Az Orosházi Kórház jobban teljesít – lehetne a szlogenje az egészségügyi intézménynek. Az építkezés, a bővítés szembeötlő fejlődést jelent, azt azonban kevesen tudják, hogy fiatal orvosok előszeretettel választják az itteni kórházat munkahelynek.

Több szakterületen kell fiatalítani – mondják az osztályvezető főorvosok, miközben titkon azt remélik, hogy a még szakvizsga előtt álló fiatalok éppen az ő osztályukat választják. Több osztályon azonban fellélegeztek, mert az újonnan érkezett orvosokkal az utóbbi hónapokban helyreállt a rend. Mint megtudtuk a környező településekről, de határon túli szakemberek is Orosházát választják első munkahelynek, sőt van, aki több tíz kilométert ingázik, mert itt találta meg azt a szakmai közeget, amely számára emberileg megfelel.

Dr. Bodonea Izabella Orosházát választotta (Fotó: Rajki Judit)
Dr. Bodonea Izabella Orosházát választotta (Fotó: Rajki Judit)

– Nyáron vettem át a kórház vezetését, azóta több fiatal orvoskolléga érkezett hozzánk, és az elmúlt hetekben, hónapokban többen második szakvizsgát szereztek. Minden lehetőséget megragadunk, hogy segítsük a fiatalokat. Elsősorban a lakhatásukat tudjuk megoldani saját erőforrásból, illetve az önkormányzat közreműködésével. Fontosak számunkra az újonnan érkezők, mert azzal, hogy minél több orvost tudunk felvenni, tovább erősítjük a gyógyítást az Orosházi Kórházban – tájékoztatott dr. Duray Gergő főigazgató.

Dr. Bodonea Izabella most szerezte meg második szakvizsgáját. A szülész-nőgyógyász nyolc éve dolgozik Orosházán, és úgy érzi itt megtalálta a helyét. – Aradi vagyok, egy tévéhirdetésben találkoztam a munkalehetőséggel. Itt megtaláltam mindent, ami elképzelésem volt erről a szakmáról. Lehetőségem volt nagyobb klinikákon gyakorlatot szerezni, hívtak is ezekre a helyekre, de nem mennék el. Fiatal orvos számára ez a kórház nagy lehetőség. Azt gondolom, nem kell Nyugatra utazni, hogy az ember megtalálja a számításait.

Szerdán dr. Dancsó József és Simonka György kormánypárti képviselők tették tiszteletüket az Orosházi Kórház dolgozóinál. Mint megírtuk, az Orosházi Kórház a kórház-konszolidáció keretében 600 millió forint állami forrást kapott.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.