- hirdetés -

Állva tapsolt a közönség Mága Zoltán és meghívott vendégeinek csütörtökön az Eötvös-csarnokban. Bangó Margit és Pándy Piroska csatlakozott a neves hegedűművészhez és adott az orosháziaknak koncertet, amely a 98. volt a Hegedűvarázs című sorozatban.

A helyi vonatkozásokról: a koncert első perceiben a Nótári Andrea vezette Dolce Vita kapott lehetőséget a bemutatkozásra. Az est zárásaként pedig kiderült, Ökvös András festőművész Mága Zoltánról készített portrét, ezt adta át az orosházi fellépés emlékére. Többen is ajándékot kaptak: CD-t vihettek haza a sztárhegedűstől.

Mága Zoltán hegedűjátékára rengeteg ember volt kíváncsi Orosházán is (Fotó: Rajki Judit)
Mága Zoltán hegedűjátékára rengeteg ember volt kíváncsi Orosházán is (Fotó: Rajki Judit)

A kicsit hűvös sportcsarnokot forró, virtuóz hegedűmuzsikával fűtötte fel Mága Zoltán és tehetséges partnerei, a négytagú Ymniso kamarazenekar. Vivaldi és Brahms mellett népdalok is elfértek a repertoárban, az énekes szólószámok is a szórakoztatás jegyében hangoztak el. A közönség a fellépőkkel énekelhette az ismert dalokat: operett-slágerek, örökzöldek csendültek fel.

Mága Zoltán november 25-én, Budapesten zárja a Hegedűvarázs koncertsorozatot, amelyről hivatalos honlapján az alábbiak olvashatók:

A kiváló művész 2012-ben, a 100 Templomi Koncert sikerei alapján újabb 100 állomásos koncertsorozatot hirdetett Hegedűvarázs címmel, a Budapesti Operettszínházzal és világhírű magyar művészekkel összefogva, a magyar zenei kultúra népszerűsítéséért, ápolásáért.

A Prima Primissima-díjas művész engedélyével az alábbi videóban az is ízelítőt kap a hegedűjátékából, aki nem volt ott.

http://youtu.be/D8gQRJ5kQpA

Ezúttal nem templomokban, hanem színházakban, sportcsarnokokban, művelődési házakban és szabadtéri rendezvényeken zajló koncertsorozaton a leghíresebb magyar zeneszerzők, így Liszt Ferenc, Bartók Béla, Kodály Zoltán, Erkel Ferenc ismert és kevésbé ismert művei mellett Hubay Jenő, Reményi Ede, Kálmán Imre, Lehár Ferenc, vagy Szakcsi Lakatos Béla szerzeményeinek interpretálásával hívja fel a figyelmet a hazai klasszikus-, a könnyű- és a népzene szépségére, s ez által a magyar zenei kultúra egyetemességére, és hirdeti Magyarország sokszínűségét, szépségét.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.