- hirdetés -

A büntetés enyhítését kérte K. László, aki tavaly megölte, majd az udvarban elásta nevelt fiát. A Szegedi Ítélőtábla csütörtökön tárgyalja az ügyet. 

Emberölés bűntettében mondta ki bűnösnek a Gyulai Törvényszék április 11-én az orosházi K. László vádlottat. A 60 éves férfit 13 év börtönre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélték. A vádlott és védője a büntetés enyhítése érdekében fellebbezést nyújtott be, így az ügy a Szegedi Ítélőtáblára került.

Ennek a háznak az udvarán találák meg a holttestet
Ennek a háznak az udvarán találák meg a holttestet

A gyilkosság tavaly nyáron történt egy Gyulai utcai házban, tavaly szeptemberben találták meg az akkor már hetek óta keresett férfit. A 35 éves Sz. István megölésével nevelőapját, K. Lászlót vádolták.

A korábban már többször büntetett, letartóztatása előtt alkalmi munkákból élő vádlott élettársi kapcsolatban volt 1992 óta a sértett édesanyjával, K. Hajnalkával – közösen nevelték az asszony előző kapcsolatából származó fiát, Sz. Istvánt.

A sértett édesanyja 2012 júniusában elhunyt, a 2008 óta Komáromban élő sértett a temetésre Orosházára utazott. A hagyatéki ügyek intézését követően Sz. István és nevelőapja, K. László különböző szórakozóhelyeken nagy mennyiségű szeszes italt fogyasztott, mindketten – a sértett erősen – leittasodtak.

Este 10 óra körül egy presszóban az italozás során, ahol két másik személy is jelen volt, a sértett szóba hozta régi sérelmét, miszerint a vádlott korábban bántalmazta őt és az édesanyját is. Majd 23 óra körül hazamentek, ahol a sértett ismét megjegyezte: „nem felejtette el, hogy verte az anyját.”. E kijelentés miatt a sértett és a vádlott kölcsönösen szidalmazta egymást, majd dulakodni kezdtek a konyhában.

A sértett ezután az udvarra indult, ahová a vádlott követte, miután egy kést vett magához. Ezzel a késsel többször megszúrta a sértettet, majd a kést az udvaron lévő szemetes kukába dobta, és lefeküdt aludni. A sértett a földre esve néhány percen belül meghalt. Másnap a vádlott elásta az udvaron a sértett holttestét. A sértett élettársa tett bejelentést a sértett eltűnése miatt, és a vizsgálat során a holttestet 2012. szeptember 11-én találta meg a rendőrség.

A vádlott részben a bűnösségére is kiterjedő beismerő vallomást tett, majd később arra is utalt, hogy jogos védelmi helyzet állt fen a cselekmény elkövetésekor – áll az I. fokon eljáró bíróság ítéletében.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.