- hirdetés -

Mondhatni elherdálta kétgólos vezetését a telepi focicsapat a Körösladány ellen.

Rákóczi Vasas – Körösladány  2 – 2 (2 – 1)

Megyei I. osztályú bajnoki labdarúgó mérkőzés, Orosháza, 100 néző
Vezette: Daniel (Laurentiu, Horatiu)

Rákóczi: Lévai – Boros, Bozsóki, Ludányi, Asztalos, Szabó Á., Juhász, Buza, Polyák (Mazán 59. perc) Lövei (Kánya 59. perc), Gulyás (Berta 79.)
Edző: Polyák László

Körösladány: Kiu- Kovács D., Litauszki, Keresztesi (Holóka 87.), Telek, Nagy B., Novák (Békési 87.), Bessenyei (Papp 59.), Bakos, Gillik, Lakstete
Edző: Pardi Gábor

A megyei szövetség és a szomszédos román megyék szövetségei megállapodása alapján a játékvezetők Temesvárról érkeztek erre a meccsre.Hazai oldalon Németh és Pardi továbbra is sérült, Debreczeni pedig eltiltását tölti.

Vénasszonyok nyarára jellemző kellemes idő fogadta a csapatokat és a nézőket a Rákóczi pályán. Ez a langyos hangulat átragadt a csapatokra is, kellemes lötyögés volt jellemző a meccs elejére. A 6. percben egy szögletről érkező beadást Bozsóki a felső kapufára fejelt, ez hozott némi izgalmat a pályán zajló eseményekbe. A 15. perc környékére élénkült fel a Rákóczi, egyre több támadás jutott el a kapuig, de az érkező emberek mindig késtek egy ütemmel. Ennek ellenére azért két felső kapufáig eljutottunk. A vendégek látványosan kontrákra rendezkedtek be, mi pedig támadtunk és támadtunk. A 21. percben ennek meg is lett az eredménye: Buza Barnabás 18 méterről, középről szabadrúgásból csavart az elvetődő kapus mellett a hálóba (1-0).

Szinte azonnal növelhettük volna az előnyt, de Buza ezúttal kihagyott egy óriási ziccert. Nem úgy Gulyás Richárd. A 25. percben jobbról érkezett a beadás, amit Lövei a kapufára tolt, a kipattanót viszont Gulyás a hálóba lőtte (2-0).

Nagyobb lett a tempó, az ellenfél már 1 perccel a második gólunk után szépíthetett volna, de ajtó-ablak helyzetben 10 méterről mellélőtt a vendégek csatára. A küzdelem dominált, sok volt a pontatlan passz, de a mieink birtokolták többet a labdát. Mégis az ellenfél szerzett gólt. A 42. percben egy középről, 16-ról megeresztett lövést még bravúrral rúgott ki Lévai kapus, de a szöglet után a hosszún lemaradtak a védők, és Novák Lajos befejelte a beadást (2-1)

A fehérmezes Rákóczi az első félidőben játszott jól (klikk a képre) Fotók: Kecskeméti Krisztina
A fehérmezes Rákóczi az első félidőben játszott jól (klikk a képre) Fotók: Kecskeméti Krisztina

A második félidőben mondhatni bent maradt a Rákóczi az öltözőben. Az első percben Lévai bravúrja kellett, hogy ne kapjunk azonnal gólt, de egy kapu előtti kavarodás közben egyik védőnk kezére pattant a labda a 16-oson belül. A megadható kategóriába sorolt büntetőt a 48. percben Laksteter Jován rúgta be szépen helyezve a jó irányba vetődő Lévai keze felett (2-2).

Tulajdonképpen, ha a szünetet nem számítjuk, 6 perc alatt egyenlített az ellenfél, a semmiből. Ez összezavarta a mieinket, egyre több volt a hiba, kapkodó lett a játék. Mindkét oldalon megszaporodtak a keményebb belépők, parázs hangulatú lett a meccs. Lévai kapus több óriási bravúrt is bemutatott, ennek volt köszönhető, hogy nem vette át a vezetést a Körösladány. A 59. percben kettőt cserélt Polyák mester, ami felpörgette a meccset, lassan megint átvettük az irányítást. Egyre többet támadtunk, de a kialakított ziccereket rendre kihagytuk. A Körösladány a 85. percben majdnem eldöntötte a találkozót, egymás után két óriási helyzetet hagytak ki. Az egyikből gólt is lőttek, de a bíró les miatt nem adta meg. A 92. percben hasonló eset történt a mi büntető területünkön belül, mint az elsőben: kavarodás után egy ladányi védő kezére pattant a labda. Azonban most néma maradt a bíró sípja, hiába reklamált hevesen játékos, edző és néző. Így maradt a döntetlen.

A Rákóczi Vasas tulajdonképpen magának köszönheti, hogy ismét elbukott két pontot, a kapkodásnak és a figyelmetlenségnek ez lett az ára.

Polyák László: – Mérges vagyok, mert az ősz legjobb 30 percét produkáltuk az első félidőben, de ott megálltunk. Nem szabad ilyen buta fejesgólt kapni, a végjátékban viszont nem kaptunk meg egy jogos büntetőt.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.