- hirdetés -

Orosházi Járás Falu felállításával jelenik meg a megyei munkaügy szervezte kállításon és vásáron.

Orosházi Járás Falu felállításával jelenik meg az orosházi kirendeltség azon a nagyszabású kiállításon, amelyet a Békés Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja szervez Békéscsaba főterén, szeptember 26-án. A rendezvény célja a Békés megyében megvalósított közfoglalkoztatási programok eredményeinek bemutatása a szakértők és a nagyközönség számára.

Az orosházi kirendeltséghez tartozó 8 településből 7 önkormányzatnál (Kardoskúton nem) folyik kistérségi startmunka mintaprogram. A hét település hozza létre az ún. Orosházi Járás Falut, ahol az önkormányzatok bemutatják a közfoglalkoztatás keretében folyó értékteremtő folyamatokat. A standok egy részét is közfoglalkoztatottak által előállított bútorokkal rendezik be, de a mezőgazdaság, a faipar, a kézművesség területéről is ízelítőt kapnak a látogatók. A települések saját értékeiket tudják felvonultatni.

A kiállítás és vásár napján tartandó konferencia keretében bemutatják a megye közfoglalkoztatási programjait, jó gyakorlatait, azt bizonyítva, hogy a programok hozzájárulnak az elmaradott térségekben való foglalkoztatás növeléséhez és gyarapítják a település javait. A közfoglalkoztatásnak köszönhetően 2012-ben Békés megye 75 településén mintegy 6300 fő kapott munkát, mely szám 2013-ban várhatóan meghaladja a 8.000 főt.

– Szeretnénk, ha a nagyközönség is láthatná a közfoglalkoztatási programok kézzel fogható eredményeit, az állattartást, az előállított terményeket, termékeket, lehetőségekhez mérten a termékek előállításának és tartósításának folyamatát – invitál mindenkit a rendezvényre Jankovné Héjas Katalin, az orosházi kirendeltség vezetője.

A nap további programjáról részleteket ide klikkelve olvashatsz. 

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.