- hirdetés -

Remek sportélményekkel gyarapodhattak a Nagy Sportágválasztóra kilátogatók pénteken és szombaton. Sok sportág, sok mozgás – ezt kínálta ez a két nap.

Szeptember 13-14-én immár negyedik alkalommal volt Orosházán Nagy Sportágválasztó. A helyszín ezúttal az Eötvös-csarnok és az iskola udvara volt, ahol mintegy harminc sportág képviselői alakították ki standjaikat és várták a sportágakkal ismerkedni vágyó gyerekeket.

A menetrend az eddig megszokott és bevált rend szerint alakult. Pénteken a város és környéke iskolásai, óvodásai jöttek szervezetten, végig a nap folyamán. Egész nap teli volt a csarnok és az udvar, a jelenlevő sportolók és sportvezetők pedig állták az „ostromot” és végtelen energiával, türelemmel mutatták be sportágukat újra és újra. Nem kisebb türelemről, sport iránti alázatról és állóképességről tett tanúbizonyságot a rendezvény díszvendége, Rédli András sem. Az újdonsült párbajtőröző világbajnok is állta az autogram kérők, közös fotóra vágyók rohamát. Közben jutott ideje szeretett sportjáról, a vívásról, a világbajnokságról mesélni a gyerekeknek, vagy épp interjút adni is.

Mintegy harminc sportágat próbálhattak ki kicsik és nagyok Fotók: Kecskeméti Krisztina
Mintegy harminc sportágat próbálhattak ki kicsik és nagyok (klikk a képre) Fotók: Kecskeméti Krisztina

– Rendkívüli öröm számomra ennek a sok gyereknek a látványa, akik nem csak nézik, de ki is próbálják a sportágakat. Az én szivem csücske nyilvánvalóan a vívás, de szeretek sok más sportot is. A focit és a TRX-et rendszeresen űzöm. Szivesen jövök az ilyen rendezvényekre, mert ezek jelenthetik a jövő utánpótlását – mondta a világbajnok, majd kiosztott még egy sor autogramot.

Meglátogatta a rendezvényt dr. Dancsó József polgármester is. Természetesen őt is megkérdeztük a sportágválasztó fontosságáról.

– Orosháza hagyományosan sportszerető város. A képviselő-testület szerencsére átérzi ennek a kérdésnek a fontosságát és támogatja – néha erőn felül is – a város sportját. A sportágválasztót különösen fontosnak tartom, mert a sport az út az egészséges testű és lelkű felnőtté váláshoz. Mindegy, hogy mit, de lényeges, hogy sportoljanak a gyerekek. Sajnos a kezdetekhez képest minden évben egyre kevesebb vidéki város rendezi meg ezt az eseményt, aminek valószínűleg főként anyagi okai vannak. Ezért is nagy öröm számomra ezt a majd harminc sportágat és ezt a sok csillogó szemű gyereket látni.

Szombaton az időjárás nem fogadta kegyeibe a sportágválasztót. Esett az eső, emiatt az udvarról – akit csak lehetett – a csarnokba helyeztek a rendezők. A csúnya idő ellenére is megtelt a csarnok. Nagyon sok gyerek hozta el szüleit a szombati családi napra és próbálta végig, mutatta be a pénteken megismert sportágakat. Délután ajándékok kisorsolásával ért véget az idén is nagyszerű hangulatú kétnapos rendezvény.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.