- hirdetés -

Emberölési ügyet tárgyal csütörtökön a táblabíróság.  Két éve ölte meg idős apját egy gádorosi nő.

Védekezésre képtelen személy ellen elkövetett emberölés bűntettében mondta ki bűnösnek a Gyulai Törvényszék T. Mária (1955 – gádorosi lakos) vádlottat, és ezért őt 18 év fegyházra és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte – írta a beol.hu.

A vádlott és védője fellebbezett, így került az ügy a Szegedi Ítélőtáblára. A vádlott korábban is követett el bűncselekményeket (személyi szabadság megsértése, testi sértés) édesapjával szemben, amiért el is ítélték. A vádlott és a 94 éves, rosszul látó mozgásában korlátozott sértett egy háztartásban élt Gádoroson, T. Jánost a vádlott gondozta, ennek fejében az apja eltartotta a lányát. 2011. december 26-án a vádlott italozott, szóváltásba keveredett az apjával, majd tettlegesen bántalmazta: többször megütötte ököllel és egy pontosan nem meghatározható eszközzel, egyszer hastájékon is megszúrta az idős férfit.

A vádlott a magatehetetlen sértettet a földön fekve, orvosi segítséghívás nélkül magára hagyta, és tovább folytatta az italozást, másnap délelőtt ismét megverte az apját, majd elment a kocsmába. Dél körül a sértett szomszédja talált rá a vérző T- Jánosra, rendőrt hívott.

A sértettet a mentők kórházba szállították, ahol megműtötték, de a férfi a késszúrás okozta több sérülés nyomán kialakult heveny hashártyagyulladás és következményes vérmérgezés következtében meghalt. A sértett halála idejében érkező szakszerű segítség és műtét estén valószínűleg nem következett volna be. A vádlott részegségére hivatkozott, de bűnösségét beismerte – áll az I. fokon eljáró bíróság ítéletében.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.