- hirdetés -

A kánikulában a tűző napon parkoló kocsijában hagyta kutyáját egy nő a közelmúltban Orosháza belvárosában. 

Az autóban szenvedő kistestű kutyára jóérzésű járókelők figyeltek fel, ők hívták segítségül a rendőröket a Kossuth utcán parkoló autó utasterébe zárt kutyához. Noha a jármű ablakát résnyire leengedték, és – mint később kiderült – az akkor már üres tálkában korábban víz is volt a kutya előtt, de a negyven fokos hőségben ez nem sokat jelentett.

A rendőrök a környező üzletekben keresték az autó tulajdonosát és az ekkor már az ülés alatt pihegő kutya gazdáját, az autó köré pedig egyre több felháborodott ember gyűlt, azon tanakodva, hogyan segítsenek a bajba jutott jószágnak, ha nem kerül elő a gazdája. Senki nem értette, hogyan lehet ilyen felelőtlenül bánni egy kutyussal. Végül jó 20 perces várakozás után meglett a kutya gazdája és az autó sofőrje is, akik egy közeli üzletben voltak.

A rendőrség érdeklődésünkre később elmondta, nem indult ellenük eljárás, mivel a kutyának nem lett baja. Azonban ha elpusztult volna, akkor állatkínzás miatt indítottak volna eljárást.

A tanulság pedig: felelősséggel tartozunk a ránk bízott életekért, a tűző napon egy bezárt autóban még egy kutyát sem hagyunk soha.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.