- hirdetés -

Könnyűzenei koncertek, szépségkirálynő választás és pékek versenye a program. A parkolási tudnivalókat is összeszedtük. 

Augusztus 20-án lesz a X. Európai Kenyérünnep Gyopárosfürdőn, számos programmal várják a kilátogatókat. A rendezvény célja a múlt század elején világhírű orosházi kenyér rangjának, hírének megújítása. Hétfőn szakmai-tudományos konferenciát tartanak a Petőfi Művelődési Központban, augusztus 20-án pedig a fürdő területén egész napos program várja az érdeklődőket.

Koncertek és egyéb programok

Lesz Party-plázs a tóparton koktél bárral, pékek utcája, kenyér-és lángos sütés hagyományos kemencében, népművészeti kirakodóvásár, könnyűzenei koncertek. Az ünnepélyes megnyitót 11 órakor tartják, de érdemes már korábban kilátogatni, 10 órakor a Napsugár Bábszínház előadása lesz műsoron. A pékek versenyében 14 órakor hirdetnek eredményt, 13 órakor Bódi Guszti és a Fekete Szemek dalolnak, és fellép még többek között Csobot Adél, Kocsis Tibor, a The Carbonfools és az R-Go. Az idei Kenyérünnep sem múlhat el úgy, hogy ne választanák meg a szépségkirálynőt, a rendezvényt 22 órakor tűzijáték zárja.

2013_08_15_Orosházi Élet.cdr

A Pékek Utcájában 20 pékség fog kiállítani, az orosházi pékségek külön sátorban mutatkoznak be. A kemencéknél idén nem csak langalot, hanem a Szerbiából érkező pékség burekeit is sütik majd.

Házikenyér verseny

Versennyel kívánják népszerűsíteni a saját kenyér sütését a X. Európai Kenyérünnepen augusztus 19-én. A versenyre egy jelentkező legfeljebb két kenyérrel nevezhet. Felszeletelés nélkül, egész kenyeret kell vinni a zsűrizésre, a sütéssel kapcsolatban nincs kikötés, de kizárólag házilag készült kenyeret várnak. A Magyar Pékszövetség tagjai az illat, a küllem és az ízvilág mellett az innovációt is értékeli. A verseny zsűrizése augusztus 19-én 14 órakor kezdődik. Az első három helyezett értékes tárgyjutalomban részesül. További részletek ide kattintva.

A kenyérünnep programjairól további részletek itt.

Inkább tekerj, mint autózz

Az önkormányzat a rendezvény kapcsán az orosháziakat arra kéri, lehetőleg kerékpárral keressék fel az esemény helyszínét.

A kerékpárok elhelyezésére a fürdő főbejáratánál és a fizető parkoló területén található tárolókban, illetve a Kisvasút utcán kijelölt parkolóban van lehetőség. A biztonságos közlekedés érdekében a gépjárművel érkezőket arra kérik, hogy a Fasor utca és Kisvasút utca mindkét oldalát hagyják szabadon, az autókat a kijelölt parkolókban helyezzék el.

Parkolásra biztosított területek

Fizető parkoló a fürdő bejáratánál, és a fürdő területén (Kisvasút utca felől)
Ingyenes parkolási lehetőség a volt vasútállomással szemben kiépített parkolóban, füves parkoló a Kisvasút utcán, füves parkoló a Gyopárosi út 3. szám alatt (Tudáspark mellett)

Íme a gyopárosi parkolási térkép. (klikk nagyobbért)
Íme a gyopárosi parkolási térkép

A helyszínen a rendőrség és a közterület-felügyelet folyamatos tájékoztatással és ellenőrzéssel áll rendelkezésre.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.