- hirdetés -

Félpályás és teljes útzár mellett dolgoznak majd augusztus 12-15 között, éjszakánként kerülni kell.

Az elmúlt hetekben a MÁV felújította előbb a laktanya melletti, majd a  Szentesi úti középső átjárót. A rekonstrukciós munkák folytatódnak, most egy szintén nagy forgalmú átjáró, a Vásárhelyi úti következik.

A fénysorompóval biztosított vasúti átjáró átépítése során a vasúti pálya alépítményét és a síneket is teljesen kicserélik. Emellett a vasúti átjárót gumielemekkel építik újra és a mellette lévő útburkolatot is újraaszfaltozzák.

A szóban forgó Vásárhelyi úti vasúti átjáró (Fotó: Rajki Judit)
A szóban forgó Vásárhelyi úti vasúti átjáró (Fotó: Rajki Judit)

Nappal félpálya, éjszaka teljes zár

A munkát augusztus 12-én, hétfőn kezdik, ekkor 8-16 óra között félpályás lezárás mellett dolgoznak. Ezt követően augusztus 12-15 között napközben félpályán engedik a forgalmat, viszont 20 órától másnap reggel 5 óráig teljes útzár mellett dolgoznak majd.
Ez idő alatt a forgalmat elterelik, amit táblákkal is jeleznek. A félszélességű korlátozás ideje alatt „Útszűkület”, „Úton folyó munkák”, „Előzni tilos” és „30” km/h jelzőtáblák lesznek érvényben. A forgalmat a helyszínen kihelyezett jelzőtáblákon túl terelőőrök is segítik.

Erre lehet kerülni a felújítás alatt. A kék jelölő az érintett vasúti átjárót jelzi
Erre lehet kerülni a felújítás alatt. A kék jelölő az érintett vasúti átjárót jelzi

A teljes lezárás ideje alatt kerülni a 47-es főútról a Mezgé előtt Budapest irányába jobbra fordulva, a Szentesi úton a gyopárosi körforgalomig elhajtva, ott pedig a 47-es elkerülő irányába kihajtva lehet.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.