- hirdetés -

Megoldódott Orosháza ivóvíz-ellátási problémája, marad a vezetékes módszer, ehhez 36 milliós kormányzati segítség érkezik.

Mint ismeretes az ivóvízminőség-javító projektek csúszása miatt, az egészséges ivóvízzel való ellátás állami kötelezettsége okán ebben az évben a vízminőségi problémákkal küzdő településeken átmeneti vízellátást vezettek be. Orosházán sem felel meg minden előírásnak a vezetékes ivóvíz, így kilátásba helyezték a víztisztító konténerek letelepítését. A városvezetés azonban tiltakozott a módszer ellen, tartós és a teljes szolgáltatási körre (vendéglátó egységek, közintézmények, kórház) vonatkozó megoldást szorgalmazott.

A probléma megoldása pedig nem más, mint hogy egy újabb kútcsoportot kötnek rá a települést, illetve a Nyugati Regionális Rendszert ellátó vízbázisra. Ehhez egy 7 kilométeres vezeték megépítésére van szükség, s ennek költségét állja az állam.

Dr. Dancsó József polgármester a Pintér Sándor belügyminiszter által aláírt támogató irat mellett arról tájékoztatta az OrosCafét, hogy a beruházás részleteiről a szolgáltató Alföldvíz Zrt.-vel egyeztet az önkormányzat.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.