- hirdetés -

Hétfő este, mintegy másfél hónap szünet után újra edzésre gyűltek össze az Orosházi Női Kézilabda Club játékosai. Száva Flórián vezető edzőt a csapatról és a csapat körül történt eseményekről kérdeztük.

– Nyár eleji, legutóbbi beszélgetésünk alkalmával azt mondtam, hogy a csapat fő erőssége az lesz, hogy kevés kivételtől eltekintve együtt marad. Nos ez mostanra kicsit változott – kezdte a szezon eleji értékelést Száva Flórián. – Azt rég tudtuk, hogy Gerzsényi Andi Németországba megy, illetve Hogy Dancsó Dalma Budapesten folytatja tanulmányait és ott is sportol majd tovább. Az is köztudott volt, hogy Raffai-Such Tamara anyai örömök elé néz és emiatt nem számíthatunk rá. Váratlan volt viszont csapatkapitányunk, Domokos Kinga fővárosba távozása és Ravasz Márta Gyulára igazolása. Rajtuk kívül Fabisz Dia van még a távozók listáján, vele nem hosszabbított szerződést a klub – fogalmazott a tréner.

Természetesen nem csak távozókról, de érkezőkről is be tudott számolni a csapat edzője.
– Dorozsmáról igazoltuk a Dunaferrt és Veszprémet is megjárt Velky Viktóriát. Makóról érkezett Lovistyék Kitti, akit a dunaújvárosiak is szerettek volna a csapatukban látni, de ő Orosházát választotta. Nagy Emese Békéscsabáról, az irányító Suncica Vuletic pedig Adáról jött hozzánk.

Száva mester komplett felkészülési tervvel érkezett az első edzésre. A csapat két hétig itthon készül, szabadtéri, illetve termi edzésekkel, majd egy hétre Szarvasra megy edzőtáborba, ahol napi három edzés vár a lányokra. Természetesen felkészülési mérkőzések is szerepelnek a programban. Augusztus 17-18-án hatcsapatos nemzetközi felkészülési tornát rendeznek, melyen a román második ligás Temesvár mellett NB I/B-s csapatok vesznek részt. Ezután még öt edzőmérkőzést terveznek, ami után összecsiszolt, jó játékkal akarnak kirukkolni az újonc Gyulai SE otthonában a szeptemberi első bajnokin.
– Az elkövetkezendő másfél hónap fő feladata újra létrehozni azt a csapategységet, azt az egymásért való küzdeni tudást, amely az előző bajnokság vége felé jellemezte a csapatot. Ha ez sikerül, akkor hiszem, hogy jó játékot, jó meccseket produkálnak majd a lányok és sok örömet okoznak az orosházi szurkolóknak – zárta szavait az edző.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.