- hirdetés -

A vállalkozásösztönzést ismerte el a kormány, a megyei munkaügy ezzel bekerült az európai fordulóba.

Az Európai Vállalkozások Ösztönzéséért magyarországi fordulójának győzteseit csütörtökön díjazta Budapesten Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter. A 19 magyarországi pályázó közül a vállalkozói kedv ösztönzése kategóriában a Békés Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja kapta az elismerést, bekerülve ezzel az európai fordulóba – adta hírül az MTI.

Varga Mihály ünnepi köszöntőjében kiemelte, a magyar vállalkozások 99 százaléka mikro-, kis- vagy középvállalkozás. 2011-ben a versenyszférában a foglalkoztatottak 73 százalékát ezek a vállalkozások alkalmazták, a GDP hozzáadott értékének 55 százalékát, a kivitel 26 százalékát adták.

A Békés megyei munkaügyi központ Új vállalkozások létrehozásának ösztönzését és segítését célzó rendszer kidolgozása a belga, portugál és francia modellek alapján című pályázatával került az európai fordulóba. A kormányhivatal tevékenysége révén munkanélkülieket és hátrányos helyzetben élőket segített hozzá ahhoz, hogy saját vállalkozást indítsanak. A programban eddig részt vevő 18 munkát kereső közül 15-en saját vállalkozást indítottak, hárman pedig őstermelővé váltak. A vállalkozók közül négyen már további munkavállalókat is foglalkoztatnak.

Az európai díjat az év végén, a soros uniós elnökséget betöltő Litvániában adják át, hat kategóriában.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.