Vagyonvédelmi, bűnmegelőzési tanácsok a nyári szabadságra utazóknak.
- hirdetés -

Néhány jótanács a rendőröktől a betöréses lopások megelőzése érdekében.

Segít a szomszéd
Segít a szomszéd

Fontos például, hogy elutazás előtt kérjetek meg egy megbízható rokont, szomszédot, hogy a levélszekrényt rendszeresen ürítse ki. A tele postaláda ugyanis arról árulkodik, hogy nincsenek otthon a háziak. Arra is megkérhettek valakit, hogy a függönyöket időnként húzza el, a redőnyöket engedje le, húzza fel. Kertes házak esetében, ha a szomszéd időnként a távol lévők bejárójában parkol azt a látszatot kelti, hogy mozgás van a házban.

A kapucsengőt tanácsos kikapcsolni. Ha ugyanis valaki becsenget, hallja, hogy működik a csengő, ennek ellenére senki nem jön ajtót nyitni, abból arra következtet, hogy üres a ház. Ne mond rá az üzenetrögzítőre, hogy napokig nem leszel otthon, és ne közöld ezt az információt a közösségi oldalakon sem. Mielőtt útnak indulsz, gondosan zárd be az ajtókat, ablakokat, és ne hagyj kulcsokat hozzáférhető helyen (lábtörlő, vagy udvari virágcserép alatt, nem zárt melléképületben, garázsban stb.). Annak, akit megbízol az ingatlan felügyeletével pontosan ad meg az elérhetőségedet.

Fontos az is, hogy amennyiben bűncselekmény, betörés történt, akkor lehetőség szerint ne változtasd meg a helyszínt, hanem azonnal értesítsd a rendőrséget a 107-es ingyenes segélyhívón.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.