- hirdetés -

Több mint ötvenen vettek részt a pénteki orosházi véradáson. Az egyik pénzintézet is támogatta a segítő programot.

Véradást szervezett június 7-én a Magyar Vöröskereszt Orosházi Területi Szervezete. Ezúttal az intézeti véradásokon megszokott húsz-huszonöt főnél jóval többen adtak vért, és új véradók is jelentkeztek.

– A Budapest Bank támogatásával tartunk véradást. Több mint ötvenen jöttek el, és ami örvendetes, hogy 15 új véradó is érkezett. Ez is az egyik célunk, bővíteni a véradók körét. Emellett most az árvíz sújtotta területen élőknek is segíteni szeretnénk, hiszen ott jelenleg elmaradnak a véradások. Nekünk kell rásegíteni, hiszen az ottani betegeket el kell látni – mondta el Tóth Zoltánné, a Magyar Vöröskereszt Békés Megyei Szervezetének igazgatója. A megjelent donorokat étkezési utalványokkal és gyopárosi fürdőbelépővel ajándékozták meg ezen a napon.

A pénteki életmentő programot a Budapest Bank 100 ezer forinttal támogatta, a fiók dolgozói pedig a lebonyolítást segítették önkéntes munkájukkal.
– Bankfiókunk több éve rendszeresen segíti a helyi Vöröskereszt tevékenységét a Törődés Napja program keretében. Munkatársaink önkéntes munkájukkal hívják fel a figyelmet a véradás jelentőségére, és személyes szerepvállalásukkal is sokakat ösztönöznek a segítségnyújtásra. Ennek természetesen az is része, hogy mi magunk is rendszeresen adunk vért – mondta el Fekécs Levente, a Budapest Bank orosházi fiókjának vezetője.

A Törődés Napja önkéntes programsorozata részeként a pénzintézet munkatársai idén tavasszal-nyáron országszerte 16 helyszínen járulnak hozzá személyes munkájukkal és példamutatásukkal a társadalmi problémák megoldásához.

A legközelebbi véradás jövő hét kedden, június 11-én, 10-től 14 óráig lesz az orosházi véradóállomáson.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.