- hirdetés -

Az orosházi kórház csapat lett az első a megyei szakmai versenyen, ősszel országos megmérettetés vár rájuk.

Az orosházi kórház csapata lett az első azon a szakmai versenyen, melyet a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara Békés Megyei Szervezete rendezett szakdolgozói kamarai tagjai számára. Április 27-én a békéscsabai Szent-Györgyi Albert Gimnázium adott otthont a megyei megmérettetésnek, ahol 12 csapat mérte össze tudását. Érkeztek nevezések a gyulai és békéscsabai kórházból, a mentőszolgálattól, szociális intézményekből.

Orosházi libák nevet választó csapatunk jól vette az akadályokat, kiálltak a végső próbát is. Megérdemelten hozhatták el a szakmai zsűri döntése és a pontszámok alapján az első hellyel járó díjakat: egy kupa, oklevelek, emlékplakettek, valamint egy négynapos erdélyi út boldog tulajdonosai lettek.

– Hivatás és szakmaiság, ez volt a neve a versenynek – tudtuk meg a csapatkapitánytól, Szekeresné Kóródi Judittól, a szülészet-nőgyógyászati osztály főnővérétől. – Nagyon sokat készültünk, áttanulmányoztuk a kiadott szakirodalmat, és ez meghozta az eredményt.

Az Orosházi Libák a legjobbak a megyében (Fotó: Rajki Judit)
Az Orosházi Libák a legjobbak a megyében (Fotó: Rajki Judit)

Nem volt könnyű – tették hozzá a csapattagok, Krébeszné Szél Erzsébet szülésznő, Bakóné Bognár Anita az újszülött részleg főnővére és Benyeczkóné Halma Éva, a traumatológiai osztály főnővére.
– Elméleti és gyakorlati feladatok egyaránt voltak, tesztet töltöttünk ki, az activity játék során a medencetörést húztuk, ezt kellett egyikünknek körülírni, a többieknek kitalálni. A tájanatómia keretében a latinul megnevezett tájegységet kellett beazonosítani, a tárgyfelismerés során a szemre nem hagyatkozhattunk, tapintás alapján kellett meghatározni, milyen gyógyító eszköz van a kézben. Mindez persze időre – sorolták.

A versenyt sok vidámság fűszerezte, nagy sikert aratott az orosháziak bemutatkozó kisfilmje, melyben a komoly szakemberek viccesre vették a figurát és Orosházát népszerűsítve, a gyógyfürdőt és a libamájat sem kihagyva a felsorolásból mutatták meg, mennyire belevaló szakdolgozók.

Végül holtverseny alakult ki, az első helyezés villámkérdéseken dőlt el – ebben is kiválónak bizonyult az Orosházi libák csapata és így győztesként térhettek haza. A tagok évtizedek óta ismerik egymást, együtt tanultak, együtt dolgoznak – ahogyan nem hiányzik az összhang a mindennapok során, úgy a versenyen is ez segítette őket.

Dr. Patakfalvi János főorvos vidáman megjegyezte, azért indítottak csak egy csapatot, hogy másnak is jusson a dobogós helyből. Tóth Hajnalka, az Aranyanyuként ismert és kollégái között ezen a néven emlegetett megbízott ápolási igazgató hozzátette, nagyon büszke a csapatra, és arra is, hogy megmutatták, noha rendkívül nehéz helyzetben van az egészségügy, a benne dolgozók még őrzik a hivatástudatot és lelkesedést, ez pedig végső soron a betegek érdekeit szolgálják.

A csapat Pünkösdkor Erdélybe utazik, a tervek szerint a Csíksomlyói búcsút is beillesztik a programba. De talán ennél is nagyobb „nyeremény” a kollégák elismerése, a gratulációk sora, és a tudat, hogy hivatásuk mesterei. A megyei után jön az országos forduló, ősszel szurkolhatunk az orosházi csapatnak.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.