- hirdetés -

A jó idő beálltával indítják a programot az orosházi menhelyen. A diákok az ötven órás közösségi szolgálatot is teljesíthetik ezzel. Az állatvédők már egyeztetnek az oktatási intézményekkel.

Áprilistól szombat délutánonként kutyasétáltatást szerveznek az orosházi Szikhát menhelyen. Várnak minden állatbarátot, akinek van egy-két szabad órája az otthontalan állatokra. A kutyaotthonban mintegy kétszáz eb vár jelenleg gazdára, egy-egy simogató kéz, néhány kedves szó, egy rövid séta örömmel tölti el őket, rövid idő a kennelen kívül, szabadon – ez a vágya valamennyiüknek.

A gyerekek rendszeresen járnak a menhelyre kutyasimogatásra (Archív fotó: Kecskeméti Krisztina)

– Már a hónap elejétől terveztük a kutyasétáltató délutánokat, de a rossz idő – mint oly sok mindent – egyelőre ezt is megakadályozta. Bízunk benne, hogy rövidesen itt a tavasz, és a szombat délutánok örömteli sétákat hoznak a menhelyi kutyáink életébe – emelte ki Szigeti Judit, az Orosházi Állat- és Természetvédő Közhasznú Egyesület elnöke.

Várják a diákokat is, akik a közösségi szolgálatot is teljesíthetik ezzel a programmal. A középiskoláknak első alkalommal a 2012/2013. tanévben kilencedik évfolyamba lépő diákjai számára kell megszerveznie a közösségi szolgálatot. Egy oktatási intézmény több tevékenységet is szervezhet, amelyekhez több szervezettel köthet együttműködési megállapodást. Az orosházi állatvédők is részt vesznek a programban.
– Megkezdtük az egyeztetéseket az orosházi középiskolákkal, szeretnénk, ha minél több diák csatlakozna hozzánk. A kutyasétáltatás mellett sok feladat van Szikháton, mindenképp várjuk a jelentkezőket a közösségi szolgálat által nyújtott lehetőségekhez – tette hozzá az egyesület elnöke.

Ha az időjárás engedi, április 13-án délután 1 és 4 óra között lesz az első program a Szikhát menhelyen. Jelentkezni és bővebb felvilágosítást kérni az oroshaziallatvedok@freemail.hu e-mail címen lehet.

A nemzeti köznevelésről szóló törvény szerint az érettségi vizsga megkezdésének feltétele ötven óra közösségi szolgálat teljesítése, amelyet első alkalommal a 2016. január 1-je után érettségiző tanulóknak kell igazolniuk. Ez azt jelenti, hogy a 2012/13-as tanévben 9. évfolyamos diákok számára ez már az érettségi előfeltétele, illetve az utánuk következő évfolyamok tanulóira vonatkozik.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.