- hirdetés -

Kampányt indított a rendőrség az ittas sofőrök kiszűrése és a közlekedési balesetek megelőzése érdekében.

Országos szintű fokozott közúti ellenőrzésekre kell számítani a húsvéti ünnepek időszakában, valamint az azt megelőző napokon – áll az Országos Rendőr-főkapitányság és az Országos Baleset-megelőzési Bizottság közleményében. A hatóság célja az ittas járművezetés visszaszorítása, a forgalom segítése, és a közlekedésbiztonság javítása.

A „Józan Húsvét” elnevezésű kampány március 25-től április 1-ig tart. Március 25-e és 29-e között az ittas vezetők kiszűrése mellett elsősorban a járművek műszaki állapotát veszik górcső alá. Kiemelt figyelmet fordítanak a kerékpárok kötelező és ajánlott felszereléseinek meglétére, és ellenőrzik a motorosokat is.

A kampányidőszak második felében, március 30. és április 1. között, a húsvéti ünnepek alatt a rendőrség elsődleges célja az ittas vagy bódult állapotban közlekedő gépjárművezetők, kerékpárosok kiszűrése, és az agresszív, szabályszegő közlekedők intézkedés alá vonása. Ellenőrzik emellett a passzív biztonsági eszközök használatát is.

Békés megyében tavaly húsvétkor nem történt személyi sérüléssel járó közlekedési baleset. Egy évvel korábban, 2011-ben azonban két szerencsétlenség is volt, és mindkét esetben ittas közlekedő okozta a tragédiát.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.