- hirdetés -

Még nem tudni, hogy az NB II-es váci focicsapat kiáll-e az Orosháza ellen hétvégén.

A váci klubban tulajdonosi vita zajlik hónapok óta, aminek a játékosok és a szurkolók látják kárát. Ellenfelünktől a télen hatan távoztak. Hagymási Dániel (Ausztria), Pap Roland (MVM Paks – kölcsönből vissza), Palásthy Norbert, Palásthy Dávid , Berki István (Egri FC), és Kiss Róbert (Videoton) hagyta el a Duna-partiakat.

Az első tavaszi fordulóban a Kazincbarcika, majd a másodikban a Szeged ellen nem állt ki a Vác. Nem járt jobban a Videoton sem, akiknek a Magyar Kupában, a legjobb négy közé jutásért ezért nem is kellett meccset játszania.

A harmadik ki nem állás a bajnokságban a labdarúgás versenyszabályzata szerint kizárást von maga után, amiért már Szegeden is szeretett volna az újonnan igazoltakból  akik legalább egy éve nem léptek pályára – a szerk.) összeállított csapattal pályára lépni a tulajdonos Héger József, ami azonban meghiúsult. Az MLSZ illetékesei az amatőr szerződéseket szabálytalannak minősítették, ezért nem adták ki az új futballisták játékengedélyét. Vác városának önkormányzata megvonta a csapattól a stadionhasználati jogot, melyet a tulajdonos úgy akart pótolni, hogy szerződést kötött a BVSC pályahasználatára, s itt akarták rendezni a velünk való mérkőzésüket is. Azonban az MLSZ ezt sem fogadta el.

A Dunakanyar-Vác NB II-es licence március 14-ig volt érvényes. Az MLSZ március 5-én ultimátumot adott a Duna-partiaknak, hogy 8 napon belül rendezzék a licenc problémáikat. A nyolc nap letelt, az MLSZ még nem hozott döntést.

Csapatunk úgy készül, hogy lesz mérkőzés, s szombaton megmérkőzünk a Mátrai stadionban.
– Sportemberek vagyunk és a sport érdeke, hogy legyen mérkőzés. Ez a bizonytalan állapot a legrosszabb, mert nem tudjuk, hogy mire készüljünk. Pénteken a Kecskeméti TE NB I-es csapata is fogadna bennünket edzőmérkőzésen, de egyenlőre várnunk kell az MLSZ döntésére – Major László, az OFC edzője.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.