- hirdetés -

Az idei pályázatra 452 rajz érkezett az orosházi és környékbeli óvodákból és általános iskolákból. Hétfő délelőtt rendezték a díjátadót a művelődési központban.

A Közlekedésbiztonság Gyermekszemmel rajzpályázatot 18. alkalommal hirdette meg az Országos Baleset-megelőzési Bizottság. A pályaműveket három kategóriában (óvodás, alsó tagozatos, felső tagozatos) várták. Az Orosházi Rendőrkapitányág közigazgatási területéhez tartozó településekről a felhívásra több mint 450 pályamű érkezett, melyek közül – a háromtagú zsűri döntése alapján – 106-ot állítottak ki a művelődési ház koncerttermi előterében. Kedd délutánig lehet megtekinteni az alkotásokat.

– Célunk az volt, hogy a gyermekek egyre szélesebb körét vonjuk be a pályázatba, és játékos formában hívjuk fel a figyelmüket a közlekedés veszélyeire, a helyes közlekedési magatartásformákra. A pályázat témája a közlekedés és a közlekedők, így a gyalogos átkelés, a kerékpározás, a balesetek és a baleset-megelőzés, továbbá e témakörben a rendőrök tevékenysége – mondta el Kis Rozália rendőr főhadnagy.

Gyermekszemmel rajzoltak a közlekedésről (Fotó: Vági Kata)

Kategóriánként a legjobb három rajz alkotóját díjazták hétfő délelőtt a városi kiállításon. A legügyesebbek az orosházi rendőrkapitánytól, Czecher Pétertől vehették át ajándékaikat.

Megyei szinten 152 oktatási intézményből 3952 pályamű érkezett be. A városi kiállítások alkotásai a Békés Megyei Baleset-megelőzési Bizottsághoz kerülnek. Innen a megyei zsűri által kiválasztott legszebb, kategóriánkénti 5-5 rajzot továbbítják az Országos Baleset-megelőzési Bizottsághoz, 150 rajzból pedig májusban kiállítást rendeznek a Csaba Centerben.

Díjazottak:

Óvodások:
1. Farkas Máté – Orosháza, Bajcsy Zs. utcai óvoda
2. Jó Eliza – békéssámsoni óvoda
3. Agócs Gergő – Orosháza, Lehel utcai óvoda

Alsó tagozatosok:
1. Szonda Bettina – Orosháza, Református iskola
2. Pap Fanni – Nagyszénás, Czabán Samu Ált. Iskola
3. Egri Fanni – Nagyszénás, Czabán Samu Ált. Iskola

Felső tagozatosok:
1. Nagy Richárd- Békéssámson Ált. Iskola
2. Szabó Alexandra – Orosháza, Székács iskola
3. Lakatos Nikolett – Tótkomlós, Jankó János Ált. Isk. és Gimnázium

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.