- hirdetés -

Keddtől a megyei kormányhivatal népegészségügyi szakigazgatási szerve feloldotta a látogatási tilalmat az orosházi kórházban.

Az influenza a megyében a 7. héten tetőzött. A február 11 – 17. között az influenza figyelőszolgálatra kijelölt 54 orvos jelentése alapján Békés megyében az influenza aktivitás meghaladta a járványküszöböt. A 20%-os lakossági mintán végzett megfigyelés alapján a megye lakosságának 0,175 %-a, azaz 139 beteg fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel. Az azt megelőző héthez viszonyítva a betegszám 162,3%-al növekedett.

A megbetegedések ugrásszerű növekedése miatt a megyei kormányhivatal népegészségügyi szakigazgatási szerve látogatási tilalmat rendelt el február 21-től a megye mindhárom kórházában. A békéscsabai Réthy Pál Kórház és a gyulai Pándy Kálmán Kórházban részleges, míg az orosházi kórház saját hatáskörében eljárva a teljes intézményre kiterjedően rendelte el a látogatási tilalmat.

Az elmúlt időszakban csökkent a megbetegedések száma, ezért március 12-től a megyei kormányhivatal népegészségügyi szakigazgatási szerve feloldotta a látogatási tilalmat az orosházi kórházban.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.