- hirdetés -

A közbiztonságra panaszkodnak a rákóczitelepiek – fórumon beszélték meg velük a helyzetet a rendőrök.

A városrészen élők közül többen úgy érzik, az utóbbi időben gyakoribb lett a bűncselekmények száma Rákóczitelepen, és fokozottabb rendőri jelenlétre lenne szükség. megszaporodtak a lopások, és már nem érzik magukat olyan biztonságban mint régen – mondják az ott élők. A helyzet tisztázása érdekében február 20-án a településrész képviselője, Kovács Árpád, valamint a városi rendőrkapitányság vezetője, Czecher Péter rendőr alezredes lakossági fórumot tartott.

A szerdai eseményen a közelmúltban történt lopások kerültek szóba. Kiderült, több esetben még folyamatban van a nyomozás, de a bejelentett bűncselekmények felénél már megvannak az elkövetők és a rendőrök azon dolgoznak, hogy kiderítsék, lehet-e közük további jogsértésekhez. A decemberben húskészítményt eltulajdonító tettest is elfogták a rendőrök.

A rendőrség tájékoztatása szerint a városrészben egyébként alacsonynak mondható bűncselekmény szám 2011-ről 2012-re némileg még mérséklődött is. A közbiztonsággal, bűnügyi helyzettel kapcsolatos érdemi észrevételeket figyelembe veszik a szolgálat megszervezésekor, és egy hónap múlva ismét lakossági fórumon értékelik a városrészben élők tapasztalatait – hangsúlyozta a rendőrkapitány.

Kovács Árpád az OrosCafénak elmondta, arra kérték a lakosságot, hogy tegyenek lépéseket az áldozattá válás elkerülése érdekében. Zárják az ajtót, kaput, melléképületeket és figyeljenek a városrész utcáin feltűnő idegenekre. Rendkívül fontos, hogy valamennyi esetet jelentsék be a hatóságnak – emelte ki Kovács, aki elmondta, a rendőrség fokozott jelenlétet biztosít a következő hetekben Rákóczitelepen.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.