- hirdetés -

Egy féltékeny férj ütötte meg tavaly a lelkész Kovács Árpádot, akinek eltört az orra. A bíróság bűnösnek mondta ki a férfit, aki enyhe büntetéssel megúszta.

A vád szerint súlyos testi sértést követett el M. Csaba, amikor tavaly nyáron összeszólalkozott egy benzinkúton az akkor még orosházi lelkészként szolgáló Kovács Árpáddal, akit megütött. Ennek következtében eltört az orra, így 8 napon túl gyógyuló sérülést szenvedett.

Ez az incidens robbantotta ki azt az ügyet, aminek következtében Kovács Árpád idén január 1-jével lemondott az orosházi református gyülekezet éléről. Döntését akkor a személye körül kialakult, a gyülekezetét is megosztó véleményekkel indokolta. Kovács Árpád egyébként Fideszes önkormányzati képviselő, ezért politikai ellenfelei is aktívan támadják, lemondásra szólították fel.

Az ügyben a tárgyalást február 21-én tartották Orosházán, ahová a sértettet, Kovács Árpádot tanúként idézték be. A tárgyaláson a vádlott védője úgy érvelt, hogy a lelkész szexuális ajánlatot tett a vádlott feleségének. A vádlott ügyvédje, dr. Varga István megkeresésünkre elmondta, a feleség tanúvallomásban állította, hogy Kovács Árpád megfenyegette, ha ezt bárkinek elmondja, kirúgatja a munkahelyéről. A bíróság megkérdezte Kovács Árpádot, hogy ez igaz-e, de Kovács nem válaszolt. Ezt követően az ügyész módosította a vádat és a javasolt büntetést is.
– A bíróság a súlyos testi sértés tényét védencemnél megállapította, de a bíróság szerint ezt méltányolható okból, menthető felindulásból követte el, ezért a legenyhébb ítéletet hozta, próbára bocsátotta M. Csabát. Az ítéletet az ügyész és a vádlott is elfogadta, így az jogerős, a sértettnek nincs fellebbezési joga — mondta az ügyvéd.

A sértettet, Kovács Árpádot telefonon értük el.
– M. Csaba úr tavaly júniusban egy benzinkúton megtámadott, eltörte az orromat, amivel 8 napon túl gyógyuló sérülést okozott. Bementem a kórházba hogy ellássanak, a kórház pedig hivatalból feljelentést tett. Engem az ügyben tanúként hallgatott meg a bíróság, nem én voltam a feljelentő, M. Csaba ellen folyt eljárás. A bíróság jogerősen bűnösnek mondta ki M. Csabát, engem ez az ítélet megnyugvással tölt el.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.