- hirdetés -

Befejezték a nyomozást annak az orosházi férfinak az ügyében, aki meggyilkolta 35 éves nevelt fiát, majd holttestét elásta a ház udvarán.

Tavaly szeptemberben rendőrök lepték el Orosházán a Gyulai utcát, mint kiderült, hogy egy holttestet találtak egy ház udvarán. A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozást rendelt el. Az eljárás során gyanúsítottként hallgatták ki az áldozat nevelőapját. Kiderült, az 59 éves orosházi férfi július 31-én egy késsel többször megszúrta nevelt fiát, majd a holttestét elásta.

A 35 éves Komáromban élő férfi hagyatéki ügy intézése miatt utazott Orosházára, de onnan nem tért haza. Élettársa az eltűnése miatt bejelentést tett a rendőrségen, az Orosházi Rendőrkapitányság ezt követően közigazgatási hatósági eljárás keretében információkat gyűjtött a férfiről és eltűnésének körülményeiről.

Szeptemberben felmerült, hogy a férfi bűncselekmény áldozata lett, és a holttestét egy orosházi ház udvarán hantolták el. Az információ ellenőrzése érdekében a kapitányság és a főkapitányság rendőrei helyszíni szemlét tartottak az áldozat nevelőapjának a házánál, illetve annak udvarán, ahol megtalálták a keresett férfi holttestét.

A nyomozás adatai szerint a gyanúsított július 31-én az esti órákban italozást követően szóváltásba keveredett nevelt fiával. A vita közben egy késsel többször megszúrta a 35 éves férfit, majd másnap hajnalban kimélyítette az udvarán lévő mintegy 2 méter átmérőjű kacsaúsztatót és beletette a holttestét. Földdel és egy korábban kidőlt vert fal törmelékével fedte be.

A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya emberölés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást az 59 éves orosházi férfi ellen. A nyomozást a napokban befejezték, az ügyben keletkezett iratokat vádemelési javaslattal továbbították a nyomozás felügyeletét ellátó Békés Megyei Főügyészségnek – tudtuk meg a  Békés Megyei Rendőr-főkapitányságtól.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.