- hirdetés -

Megvonta a tavalyi év mérlegét az Ételosztás Őszinte Szívvel Egyesület.

Illyés Gábor egyesületi elnök az egyesület február 2-i taggyűlésén elmondta, tavaly mintegy 100 ételosztást tartottak Orosházán, a külterületi településrészeken, illetve vidéken, és összesen mintegy 85 ezer adag ételt osztottak ki a rászorulóknak. A támogatók száma elérte a 300-at, köztük magánszemélyek, cégek segítették kezdeményezésüket. A taggyűlésen új elnökségi tagot is választottak Jancsó Krisztina személyében.

Meleg étellel a nehéz helyzetben élőkért (archív fotó)

Az egyesületnek jelenleg 55 tagja van, nagyon jó az együttműködésük a civil szervezetekkel, egyházakkal és önkormányzattal. Ennek köszönhetően az utóbbi időben nemcsak étellel, de ruhával is tudták segíteni a nehéz körülmények között élőket.

– Az elmúlt évben mindössze csak három hétvégén nem osztottunk ételt. A támogatások függvényében a jövőben szeretnénk többfajta ételt főzni egy-egy ételosztás alkalmával. Ha lesz rá mód, több adag ételt is adnánk, mert nagyon sokaktól halljuk, hogy az általunk főzött ételt több napig is fogyasztják, más módon nem jutnak főtt ételhez – emelte ki Illyés Gábor. Az egyesület köszöni a támogatók eddigi segítségét, és bíznak benne, hogy a jövőben is segítik munkájukat, az ételosztásokat nélkülük nem tudnák megvalósítani.

Aki anyagilag segítené az egyesületet, az a Budapest Bank 10101102-13271800-01003008 számlaszámra utalhatja a felajánlani kívánt összeget.

A legközelebbi ételosztás február 9-én, 12 órától Monoron lesz, ahol – Burka László önkormányzati képviselő támogatásával – kétfajta étellel, ruhaturcsival és édességgel várják a településrészen élőket.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.