- hirdetés -

Jótékonysági és egyben felkészülési mérkőzés is volt  a szerda esti OFKSE-Pick Szeged összecsapás.

Orosházi FKSE Linamar – Pick Szeged 33-37 (12-21)

Felkészülési kézilabda mérkőzés, Orosháza, Eötvös csarnok, 600 néző.
Vezette: Nagy Ferenc, Túróczi József

Az OFKSE mindig is élen járt abban, hogy a saját gondjain felülemelkedve segítsen, ahol tud. Ennek a törekvésnek láttuk szép példáját az Eötvös csarnokban lejátszott találkozóval, hiszen a mérkőzés bevételét a klub a kórház intenzív osztályának ajánlotta fel. A bejáratnál elhelyezett urnába ki-ki lehetősége szerint tehette bele adományát és gyűltek is a bankók, már jóval a kezdés előtt szépen.

A válogatott játékosait nélkülözni kénytelen szegedi csapat még így „foghíjasan” is jelentős erőt képvisel és ezt meg is mutatták a mérkőzés elején. Balogh Zsolt és Frantisek Sulc vezetésével folyamatosan növelték az előnyt a kissé visszafogottan kézilabdázó orosháziakkal szemben. Egyáltalán nem vették félvállról a küzdelmet a Tisza partiak. Több jó egyéni teljesítmény mellett a kapus Tóth Mihály feljavuló játéka kellett ahhoz, hogy az első játékrészben 12 gólon tartsák a mieinket.

A zöldmezes Harsányi Viktor passzol a beállósnak (Fotó: Rajki Judit)

A második játékrészre aztán összekapta magát a Füzesi-legénység és hozzáláttak a kilencgólos vendég előny eltüntetéséhez. Ebben a szakaszban már hatékonyabban támadtunk és a védelemben is jobban felvállaltuk az ütközéseket. Sikerült is felzárkózni két gólra, de ennél közelebb már nem engedte magához az orosháziakat a Pick. A végén még rátettek egy lapáttal és így alakult ki a négygólos vendég győzelem.

Füzesi Ferenc : – Túlságosan tiszteltük az ellenfelet, nagyon kishitűen és bátortalanul játszott a csapat az első félidőben. Csalódás volt számomra az előző heti, Cegléden látott teljesítményhez képest. A második játékrészben már pontosabbak, gyorsabbak voltak a támadások, és a védelmet is fel tudtuk keményíteni. 21-16-ra nyertük ezt a félidőt. A bajnokságból hátralévő mérkőzéseken többször játszunk majd hasonló játékerőt felvonultató ellenfelek ellen. Nagyon fontos, hogy a csapat a második félidei hőfokon küzdjön, és akkor bárki ellen fel tudjuk venni a harcot.

A jótékonysági mérkőzés végén Pető-Farkas Éva, az Orosházi Kórház gazdasági igazgatója 125 ezer forintot vehetett át Rajki István klubelnöktől az intenzív osztály részére.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.