- hirdetés -

Megújult a járműpark, a járőrök és a nyomozók is új, modernebb autókkal dolgoznak mostantól. Orosházára 12 autó jutott.

Nyolc új OPEL Astra járőrautót kapott az Orosházi Rendőrkapitányság – a korszerű, gazdaságosan üzemeltethető járművekkel nagyban segítik a helyi rendőrség munkáját, erősítik a reagálóképességet. Az Opelek mellett két, rendőrségi jelzéssel nem rendelkező Skoda Fabia is érkezett, ezeket ügyintézésre illetve nyomozói munkára használhatják majd. Két Skoda Yeti terepjárót is kapott a rendőrség, ebből az egyik már itt van, a másik a következő hetekben érkezik. A terepjárók azért is fontosak, hiszen az elmúlt években nem volt ilyen jellegű jármű Orosházán, ezzel pedig javul a külterületek közbiztonságának hatékonysága.

Az új OPEL Astra rendőrautók már szolgálatba is álltak (klikk a képre) Fotók: Rajki Judit

– Békés megyébe 84 új jármű érkezett, ezek közül 46 rendőri jelzésű járőr autó. A fejlesztésnek köszönhetően nem csupán a lizingelt autók helyett kaptak a rendőrök új járműveket, hanem a sokat használt, leamortizált járműveket is lecserélhették. A megyei rendőrségi járműpark negyedét érintette a mostani beruházás – mondta Vargáné Szombati Andrea a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

httpv://youtu.be/m7rDa6Sha2U

Az átadáson jelen volt Dr. Dancsó József országgyűlési képviselő, polgármester, valamint Simonka György országgyűlési képviselő is. A városvezető hangsúlyozta, a rendőrségnél a személyi állomány tekintetében javulás volt az elmúlt időszakban, most a technikai fejlesztésen van a sor.
– Ezek az új rendőrautók Orosháza közbiztonságának további javulását hozhatják. A rendőrségi mutatók alapján javuló tendenciát mutat a közbiztonság helyzete, de ezen a téren sosem lehet lehetünk elégedettek.

Simonka György úgy véli, az orosházi kistérség kiszolgáltatott emberek lakóhelye, és ahhoz, hogy ők mindig biztonságban érezhessék magukat, szükség van a közbiztonság javítására, és a rendőrök tekintélyének visszaállítására.
– Ehhez viszont fejlett eszközparkra van szükség. Komoly visszatartó erőt jelenthet, ha a bűnözésre hajlamos emberek látják, hogy a rendőrök mögött tekintély és modern felszerelés van. Ezért sokat jelent ez a fejlesztés az itt élőknek.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.