- hirdetés -

Közel 5 millió forint önkormányzati plusztámogatásban részesült 6 sportegyesület. A legtöbb pénzt a Spartacus kapta.

4 millió 785 ezer forintot kaptak az orosházi sportszervezetek a képviselő-testület döntése értelmében. A decemberi ülésen határoztak úgy a képviselők, hogy azok a sportszervezetek, akik póttámogatási igényt nyújtottak be év végén pluszforráshoz juthatnak. Zalai Mihály alpolgármester elmondta, a Társadalmi Kapcsolatok Bizottsága december 27-i tanácskozásán határozott arról, hogy mely sportszervezetek mekkora mértékű támogatást kapjanak.

Birkózásra jutott a legtöbb (archív fotó: Spartacus)

Ez alapján az Orosházi Spartacus Birkózó Klub részére 3 millió forintot, az Orosházi Kyokushin Karate Szabadidő Körnek 1 millió 300 ezer forintot, az Orosháza Kézilabda Sport Clubnak 185 ezer forintot, az Orosházi Sakk Egyesület, az Asztalitenisz Sportegyesület és az Eötvös DPSE Asztalitenisz Szakosztály részére 100-100 ezer forint támogatást ítélt meg.

– Az egész éves hatékony és feszes gazdálkodás tette lehetővé azt, hogy az egyébként is egyedülállóan magas sporttámogatásokat év végén kiegészíthettük. Ezzel együtt összesen 222 millió 272 ezer forintra emelkedett a sportcélokra szánt önkormányzati forrás összege, ami Orosháza teljes költségvetésének 2,6%-a – ismertette Zalai Mihály.

A Spartacus elnöke Szél Attila elmondta, nagyon örülnek az önkormányzati plusztámogatásnak, ezzel ugyanis ki tudták nullázni a 2012-es évet, az év végére felszaporodott költségek rendezésével le tudták zárni az évet.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.