- hirdetés -

Békés megyében 9816 járművezetőt ellenőriztek a Látni és látszani kampány keretében. Összesen 1 millió 611 ezer forint helyszínbírságot szabtak ki.

Az Országos Rendőr-főkapitányság és az ORFK Országos Baleset-megelőzési Bizottság november 15. és december 15. között Magyarországon először hajtott végre olyan országos fokozott közúti ellenőrzést, melynek során teljes körűen és kiemelten vizsgálták a személy-, illetve haszongépjárművek és motorkerékpárok világítását, láthatóságát. A cél az volt, hogy kiszűrjék a hibákat, javítva ezzel a közlekedésbiztonságot.

A világítóberendezéseket rendszeresen ellenőrizd!
(archív fotó: Melega Krisztián)

A kampányhoz szakszervizek és optikák csatlakozhattak, Orosházán is volt lehetőség térítésmentesen átvizsgáltatni a gépjárműveket, és ellenőriztetni a látást.

A megyei rendőrök is szorgalmazták a kampányban való részvételt, hiszen az ellenőrzésen részt vevők nagyobb biztonsággal közlekedhetnek a téli útviszonyok között. November közepétől december közepéig fokozott közúti ellenőrzés keretében vizsgálták a rendőrök a gépjárműveket, és kiemelt figyelmet fordítottak a kerékpárosokra is.

– Békés megyében összesen 9816 járművezetőt ellenőriztek, melynek során vizsgálták a járművek világító berendezéseit is. 191 szabálytalankodó megúszta figyelmeztetéssel, ám 185 magyar és 57 külföldi vezetővel szemben összesen 1 millió 611 ezer forint helyszínbírságot szabtak ki, valamint 6 jármű vezetője ellen szabálysértési feljelentés készült világító berendezéssel kapcsolatos szabálysértés miatt – tudtuk meg a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivőjétől, Albert István rendőrfőhadnagytól.

Békés megyében 2011-ben összesen 550 személyi sérüléssel járó közlekedési baleset történt. Ezek közül 91 sötétedés után, éjszaka, 33 szerencsétlenség pedig nappal, de korlátozott látási viszonyok között következett be. A 21 halálos baleset közül 9 éjszakai sötétségben, 3 tragédia pedig nappal, de korlátozott látási viszonyok között történt.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.