- hirdetés -

Az új edzőt, Száva Flóriánt kértük bemutatkozásra és esélylatolgatásra.

Mint arról már olvashattatok, az ONKC felnőtt csapatához új edző érkezett. A női kézilabdacsapat idei második edzésén kerestük meg és faggattuk elképzeléseiről, céljairól Száva Flóriánt.

– Kezdjük egy rövid bemutatkozással.

Száva Flórián
(Fotó: Melega Krisztián)

– 44 éves vagyok és harminc éve foglalkozom kézilabdával. Szegeden az akkori Tisza-Volán csapatában lettem élvonalbeli játékos, majd tizenöt évvel ezelőtt elkezdtem az edzői pályát és folyamatosan végigjárva a szamárlétrát a Makó csapatával edzőként is eljutottam az első osztályba. Felváltva dolgoztam férfi és női csapatoknál. Három évvel ezelőtt Szarvason tulajdonképp a semmiből kezdtünk el építkezni és sikerült eljutnunk az NB II dobogójáig. Ekkor érkezett Orosházáról a felkérés, melynek örömmel tettem eleget.

– Milyen várakozással tekintesz az elkövetkező félév elé, és milyen elvárásoknak kell megfelelned? 

– Mint ismert, az egyesület célkitűzése a felnőtt csapat számára az 1-5. hely valamelyike volt. Én úgy gondolom, ez a csapat képes arra, hogy ezt teljesítse. Annak idején, mint játékvezető elég sok mérkőzést láttam ebben az osztályban. Ismerem nagyjából a csapatokat és ennek alapján mondom, hogy ez egy olyan cél, melyet ezzel a gárdával el kell érni.

– Mennyi előzetes ismerettel rendelkezel a csapatról?

– Nem sokkal, ismerkedünk. Természetesen elkértem az egyesülettől a lányok eddigi meccseiről készült felvételeket, az ünnepek alatt sokat tanulmányoztam ezeket és kiderült számomra, hogy fizikálisan nagyon jó a csapat. Vannak elképzeléseim a taktikáról, az elvégzendő munkáról, most a rendelkezésre álló nagyon rövid egy hónapban megpróbáljuk a lányokkal ezeket megvalósítani, begyakorolni. Jelenlegi legnagyobb ellenfelünk az idő, hiszen a bajnokság már február 9-én folytatódik, ezért is kértem, hogy az edzéseket a lehető leghamarabb kezdjük el. Az első benyomások mind a csapatot, mind a vezetőséget tekintve teljesen pozitívak, remélem így is marad és egymással kölcsönösen elégedettek leszünk a bajnoki év végén is – zárta Száva Flórián.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.