- hirdetés -

Szombat délután meleg étellel várták a nehéz helyzetben élőket a piactéren. Illyés Gábor és csapata idén 85 ezer adag ételt osztott ki.

Halászlé, babgulyás, húsos káposzta, lecsó, frankfurti leves, paprikás krumpli – hatféle meleg étel várt mindenkit december 22-én délután az orosházi piactéren. Illyés Gábor és csapata – ahogy ők fogalmaznak, az év egyik legfontosabb ételosztásán, a Mindenki karácsonyán – forró teával, forralt borral, zsíros kenyérrel, pizzával és édességekkel is készült, hogy szebbé tegyék a nehéz körülmények között élők ünnepét.

Idén összesen 85 ezer adag ételt osztottak ki, csak decemberben 12 ezret. A napi ételosztások mellett rendezvényekre, napközis táborokba hívják őket. Illyés Gábor szerint jövőre is folytatják, bár annak örülne a legjobban, ha befejezhetné.

Forró étellel, őszinte szívvel (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

– Egész évben megpróbáltunk segíteni azokon, akik rászorultak. 85 ezer adag ételt osztottunk ki, Orosháza mellett a környező településeken, de tegnap például Gyulán voltunk. Ahol tudunk, ott vagyunk, és örülök, hogy tudunk adni, társaimmal legalább ennyit hozzátehetünk. Jövőre is folytatjuk. Őszintén szólva, nem gondoltam, hogy 11 évig tart majd az ételosztás, és bízom abban, nem fog még 11 évig tartani. Szeretném, ha be tudnánk fejezni, hiszen az azt jelentené, nincs szükség a segítségre, mindenkinek kijutott a jóból – emelte ki Illyés Gábor.

A szombat délutáni ételosztáson a város nevében Zalai Mihály alpolgármester köszönte meg az Ételosztás Őszinte Szívvel Egyesület önkéntes munkáját, majd Németh Béla önkormányzati képviselő és térségi településvezetők méltatták a főzőcsapat karitatív tevékenységét. Miután megáldották az ételt, kezdetét vette az ételosztás, mely ezúttal is több száz embernek tette jobbá az ünnepet.

Az Ételosztás Őszinte Szívvel Egyesület idén januárban alakult, jelenleg több mint 50 tagja van.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.