- hirdetés -

Több mint hatvanan adtak vért szerdán a Budapest Bank orosházi fiókja által szervezett Mikulás-napi véradáson.

Köztük az Orosházi Férfi Kézilabda SE junior csapatának négy játékosa, akik szintén részesei voltak e nemes kezdeményezésnek. Az önkéntesség a Budapest Bank társadalmi felelősségvállalásának meghatározó eleme, több mint tíz éve rendezi meg minden évben kétszer – tavasszal és ősszel – a Törődés Napja nevű akciósorozatát. A programsorozat keretében a pénzintézet munkatársai és családtagjaik országszerte önkéntes munkájukkal járulnak hozzá a helyi közösségek életének jobbá tételéhez.

− A vér a gyógyítás nélkülözhetetlen eszköze: elengedhetetlen az életmentő beavatkozásoknál, nagyobb műtéteknél, a rászoruló betegek pedig csak az önkéntes véradókra számíthatnak – emelte ki Fekécs Levente fiókvezető, a Vöröskereszt helyi szervezetének elnöke.
− Ennek ellenére sajnos még mindig kevesen adnak vért rendszeresen, ráadásul a téli időszakban a balesetek emelkedő száma és a gyakori járványok, megbetegedések következtében még a szokottnál is kevesebb a donor.

Vérüket adták, hogy segítsenek (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

A Budapest Bank orosházi bankfiókjának munkatársai ezért tartották fontosnak, hogy a Törődés Napja akció keretében a Vöröskereszt Orosházi Területi Szervezetével együttműködve önkéntes véradásra hívják a város lakóit. Az akciót a bank 100 ezer forinttal támogatta, a fiók dolgozói pedig a program lebonyolítását segítették önkéntes munkájukkal. Az eseményen 62-en adtak vért.

A bank által felajánlott összeget a Vöröskereszt a donorok megbecsülésére fordította, egy 1000 forint értékű, étkezésre beváltható utalvánnyal és – Mikulás lévén – csokoládéval mondtak köszönetet a szervezők a véradóknak. A véradó állomásra sorra érkeztek a segíteni akarók, köztük az Orosházi FKSE junior csapatának négy játékosa is beállt a sorba, akik nemcsak vérüket adták, de a várost járva újabb véradókat toboroztak. Küldetésük sikerrel járt, hisz fél óra alatt hat embert tudtak meggyőzni arról, hogy vért adni jó és nemes cselekedet – és a szándékot egy csokoládémikulással is megköszönték.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.