- hirdetés -

Három orosházi férfi próbálta meg elbontani egy temető kerítését december 1-jén Orosháza külterületén.

A gyanúsítottak mindent megtettek azért, hogy ne bukjanak le, de ez nem volt elég. A rendőrök a helyszín közelében elfogták őket és büntetőeljárás indult ellenük.

Gyorsan lefülelték a tolvajokat (Fotó: rendőrség)

A társaság egy piros színű Ladával indult lopni. Már korábban kiszemelték a Nagyszénást és Orosházát összekötő út melletti régi temetőt, pontosabban az azt körülvevő kovácsoltvas kerítést. Úgy gondolták, hogy elbontják, majd leadják hulladékfémként, így jutnak pénzhez. El is kezdték bontani a kerítést, majd a kivágott darabokat a kocsi csomagtartójába pakolták. Ténykedésükről azonban jelzést kapott a rendőrség, és a rövid időn belül a helyszínre érkező egyenruhások nem messze a temetőtől feltartóztatták, majd igazoltatták a társaságot. Ekkorra már elindultak a temetőtől, de mikor meglátták a rendőröket megálltak és gyorsan kidobálták a kocsiból a vasat. Az elszámoltatást azonban nem sikerült elkerülniük, bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt előállították őket.

A három orosházi férfi ellen lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás. Az egy méter magas, összesen több mint 11 méter hosszú kerítés elemeket pedig az Orosházi Rendőrkapitányság lefoglalta a gyanúsítottaktól.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.