- hirdetés -

A Platán előtti pavilonbezárás kapcsán keresték olvasóink a szerkesztőséget.

A Platán ABC előtti újságos pavilont bezárták. A környék lakói között futótűzként terjedt a megszűnés híre, majd szerkesztőségünkhöz fordultak a kéréssel: szeretnék megtudni a váratlan intézkedés okát.

– Ebben a pavilonban, amely igen hosszú múltra tekint vissza, nem csak újságot, bélyeget és könyveket árusítottak, de szolgáltatásukkal a környékbeliek életét is megkönnyítették – tudtuk meg az egyik lakó leveléből. – Mivel néhány évvel ezelőtt leszerelték az ABC melletti postaládát, így a leveleinkkel el kellett volna menni a nagy postára. A pavilon dolgozói azonban a területre beosztott postással megegyeztek, hogy a náluk leadott leveleket beviszi a postahivatalba, amit mi lakók köszönettel fogadtunk, kiváltképp az idősek – írja olvasónk.

A főtér miatt megmozgatták a Spar előtti pavilont, ide keresnek új üzemeltetőt

Az orosházi újságárusoktól annyit sikerült megtudnunk, hogy az összes pavilon a Lapker Zrt. tulajdona, és a Széchenyi téren, a Spar előtti pavilon üzemeltetője átköltözik a Platán ABC előtti pavilonba december 4-én, így a Lapker most a Spar előtti pavilonba keres új üzemeltetőt. Arra azonban senki nem tudta a választ, miért is zárt be az említett újságos.

Ezért a kérdéssel a Lapker Zrt.-hez fordultunk, a következő választ kaptuk:
„A Könd utcai pavilon átmeneti bezárásának oka, hogy az azt üzemeltető vállalkozóval megszűnt a szerződésünk. Mivel saját adataink szerint forgalmasabb a Könd utcai árushely mint a másik, a Széchenyi téri vállalkozónkat felkértük annak üzemeltetésére. A Széchenyi téri pavilonunkra jelenleg üzemeltetőt keresünk.”

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.