- hirdetés -

Félmillió forintos fejlesztést hajtottak végre a nagycsaládosok Ady utcai székházán. Az önkormányzati ingatlan fűtésrendszerét korszerűsítették.

A főtér felújítása előtt a Nagycsaládosok Orosházi Egyesülete székháza a Győry Vilmos téren volt. A munkálatok megkezdésével tavaly októberben új helyre költözött az egyesület, az Ady Endre utcai volt óvoda épületébe. Az óvoda évek óta üresen állt, a központi fűtésrendszer teljesen tönkrement, a kazán és a radiátorok elfagytak, kilyukadtak. Tavaly télen két Siesta kályhával oldották meg az épület első részben a fűtést, ahol az iroda, egy közösségi helyiség, raktár és egy ruhaválogatásra alkalmas terem található.

Új fűtésrendszerrel mennek az idei télnek (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Most megoldódott a fűtési gond. Az önkormányzat két hónappal ezelőtt mérte fel a fűtésrendszert az Ady utcai önkormányzati ingatlanban, a közelmúltban pedig közmunkaprogram keretében elvégezték az elavult fűtési rendszer korszerűsítését.
– Kazánt építettek be, és melegvizes radiátoros fűtést alakítottak ki a régi tönkrement rendszer helyett. A fűtési rendszer korszerűsítésére 500 ezer forintot fordított az önkormányzat – tudtuk meg Hagymási Lászlótól. A városfejlesztési iroda vezetője elmondta, az ingatlanon nyáron már dolgoztak közmunkások, a fedett színt tették rendbe.

– Nagyon örülünk annak, hogy teljesen megújult a fűtésünk. Most már a téli időszakban is tudunk kisebb rendezvényeket, összejöveteleket tartani. November 30-án a Mikulás-futás alkalmával ennek köszönhetően már itt tudják átvenni a gyerekek az egyesület részére összeállított 50 csomagot a szervezőktől – tájékoztatott Benedek Szilvia a Nagycsaládosok Egyesülete Orosháza elnökségi tagja. Elmondta, tervezik az épület hátsó részének felújítását, remélik, ehhez is kapnak önkormányzati segítséget.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.