- hirdetés -

Szoros volt a meccs, de végül megszerezte az ONKC a két bajnoki pontot.

Hajdúnánás Thermál SE – Orosházi NKC 23–25 (13–10)

NB I/B-s női bajnoki kézilabda mérkőzés, Hajdúnánás, 150 néző
Vezette: Kiss Csaba, Kiss Olivér.

Orosháza : Fodor – Kovács B., SZÁSZ 3, Kránitz, Fazekas 2, Gerzsényi 4, Ravasz 2. cs.: KOTHENCZ – RAFFAI-SUCH 3, Farkas 2, Ulmann, Elhardt, Antal 2, DANCSÓ 3, Szőke 3, Domokos 1.
Edző: Pásztor István.

A Hajdúnánás legjobb dobója: Csányi Enikő 16 góllal.

Kiállítás: 4 perc ill. 10 perc, Hétméteresek: 7/7 ill. 1/1.

A legutóbbi, győztesen megvívott hazai találkozó után, ezúttal idegenben, az ősi rivális Hajdúnánás otthonában kellett bizonyítaniuk az orosházi lányoknak. A meccs elején egy kicsit mintha az öltözőben maradtak volna a mieink. Különösen a támadásokkal akadtak problémák. Az utolsó átadásokba, ill. a támadás befejezésekbe csúszott hiba. Szerencsére a védelem stabilan állt a lábán, a masszív hatos fal jól működött. Többször tudtunk a megszerzett labdákból könnyű gólokat elérni, de felállt fal ellen nem nagyon ment a játék. A hazaiak kilépős hatos falán sokszor megtört a támadások lendülete. Szoros, fej-fej melletti küzdelem jellemezte az első félidőt. A játékrész végén a nánásiak szereztek előnyt és a háromgólos fór birtokában ők lehettek nyugodtabbak a szünetben.

Félidőben szerencsére Pásztor edzőnek sikerült rendet tenni a fejekben. Felhívta a figyelmet a pontosabb játékra és kérte a csapatot, hogy a falat próbálják meg jobban széthúzni, többet foglalkoztatni a szélsőket. A lányok végre is hajtották az edzői utasításokat. Gyakrabban kaptak labdát a szélsők, ezáltal a széthúzódott védőfalban többször sikerült megtalálni a beállót is. Sokat lendített a játékon a kapuban Kothencz Vivien remeklése. Egyenlő létszámnál és emberhátrányban is bravúrok sorát mutatta be és nagy szerepe volt abban, hogy a félidő közepére utolértük a vendéglátókat, sőt a vezetést is átvették az orosházi lányok. A mérkőzés végét is koncentrálva, jól küzdve csinálta végig a csapat és bár két ellentétes félidőt láthattunk, végeredményben megérdemelten szerezte meg idegenben a két bajnoki pontot.

Pásztor István: – Örülök, hogy  a csapat a második félidőben ilyen felszabadultan tudott játszani. Gratulálok a lányoknak.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.