- hirdetés -

Íme az elmúlt másfél időszak női kézis utánpótlás termése.

Az Orosházi Női Kézilabda Club hivatalos honlapján megjelent utánpótlás eredményekből csemegézünk.

NB I/B junior

Orosházi NKC – Kecskeméti NKSE 32 – 12 (13 – 5)

NB I/B-s junior bajnoki kézilabda-mérkőzés, 6. forduló
Orosháza, Városi Sportcsarnok, 100 néző
Vezette: Medvegy, Vörös

Orosházi NKC: ÁDÁSZ, NÉMETH (kapusok), SZÖLLŐSI D. 6 (1), DANCSÓ 4 (2), FARKAS 4 (1), KÓNYA 4, Molnár 3, Ulmann 3, Czombos 2, Gregus 2, Szöllősi S. 2, Hegyi 1, Kecskeméti 1, Albert, Horváth, Szőke.
Edző: Pásztor István
Kiállítások: 8, ill. 8 perc Hétméteresek: 8/4, ill. 1/1

Az NB I/B-s junior bajnokság hatodik fordulójában a nagyszerű kapusteljesítménynek és hatékony védekezésnek köszönhetően húszgólos győzelmet arattak az orosházi lányok hazai pályán a Kecskemét ellen.

Pásztor István: – A nagyarányú győzelem ellenére a támadójátékunkkal továbbra sem vagyok elégedett. A védekezésünk és kapusteljesítményünk jó volt.

—–

NB II junior

Gyulai SE – Orosházi NKC II. 23-32 (14-14)

NB II-es junior bajnoki mérkőzés, 4. forduló. Gyula, Városi Sportcsarnok, 100 néző.
Vezette: Bozó, Szegedi.

A gyulai csapat legjobb dobói: Márki 6, Erdődy 5, Szatmári 3.

Orosházi NKC: Szaszkó, ZSEDÉNYI (kapusok), ZVOLENSZKY 9 (3), KÓNYA 6, ANTAL 5, Molnár B. 3, Balogh 2, BENE 2, Borgulya 1, Dobos 1, Molnár I. 1, Szöllősi D. 1 (1), Szűcs, Borbély, Szöllősi S.
Edző: Marton Richárd.

Kiállítások: 12, ill. 8 perc. Hétméteresek: 3/2, ill. 6/4.

A két eddig még veretlen csapat találkozója nem túl jól kezdődött számunkra. A lányok elég álmosan játszottak az első félidőben. Ellenfelünk 8-2-re és 10-4-re is vezetett. Az edzői időkérés után fokozatosan játékba lendültek lányaink és az első játékrész végére egalizáltuk az eredményt.

A második félidő elején még fej-fej mellett haladt a két csapat, de ezután elkezdtek kézilabdázni lányaink. Keményebb lett a védekezésünk, acélosabbak lettek a támadásaink. A végére magabiztos győzelmet arattunk és veretlenül állunk a tabella élén.

Marton Richárd: – Két nap, két győzelem. Csak gratulálni tudok csapatomnak. Nincs sok időnk, hiszen szerdán újra a Gyulával meccselünk, a serdülő bajnokságban.

Részletek ide kattintva.

—–

Orosházi NKC – Lajosmizse NKK 39-19 (22-7)

NB II-es junior mérkőzés, Orosháza, 50 néző.
Vezette: Daru, Fődi.

Orosházi NKC: Szaszkó – Borbély, Balogh 6, Antal 6, Bene, Zvolenszky 7, Molnár I. 4. Csere: Zsedényi (kapus), Szűcs 5, Borgulya 2, Dobos, Takács, Kónya 5, Szöllősi D. 2, Molnár B. 2.
Edző: Marton Richárd.

A Lajosmizse legjobb dobói: Horváth 5, Dénes, Heinrich 3-3.

Kiállítások: 4, ill. 12 perc. Hétméteresek: 7/2, ill. 5/2.

A kezdés után percekig fej fej mellett haladt a két csapat (5. p. 3-3), de a játék képe alapján látni lehetett, hogy az orosházi lányok ezúttal feledtetni kívánják a hétközi OSB-mérkőzésen nyújtott gyengébb teljesítményt, a félidő végére pedig tizenöt gól volt a két csapat között.

A második játékrész némi bizonytalansággal és három kapott góllal indult, majd percekig váltakozva érték el találataikat a csapatok. Tíz perc elteltével aztán ismét átvették az irányítást az orosháziak és ellentmondást nem tűrő módon tovább növelték előnyüket (15. p. 32-13), az utolsó percben elért góllal pedig húszra nőtt a különbség.

Marton Richárd: – Holmokegyenes ellentéte volt a csütörtöki mérkőzésnek ez a mai. Ezért is tanulságos a női lélek rejtelme, mert két nap alatt meg tud változni teljes egészében a komplett csapat, mind a tizennégy játékos.

Bővebben itt olvashattok a meccsről.

—–

Serdülők

Szeged KKSE – Orosházi NKC 21-23 (16-11)

OSB-mérkőzés, Szeged-Kiskundorozsma, 30 néző.
Vezette: Daru, Fődi.

Orosházi NKC: Zsedényi – Borgulya 1, Balogh 2, Bene, Antal 5, Zvolenszky 5, Molnár 8. Csere: Szaszkó, Kovalcsik (kapusok), Szűcs 2, Dobos, Borbély, Takács, Fekete, Tóth. Edző: Marton Richárd.

A Szeged legjobb dobói: Szokolai K. 8, Bagi 4.

Kiállítások: 10, ill. 10 perc. Hétméteresek: 10/7, ill. 2/2.

Gyors orosházi gólokkal kezdődött a találkozó, a hazai edző már a 2. percben kénytelen volt időt kérni, hogy rendezze a sorokat. Ez sikerült is, hiszen öt perc elteltével egyenlíteni, majd fordítani tudott a Dorozsma. Az Orosháza gyengén muzsikált, a félidő hajrájában zsinórban öt gólt szereztek a szegediek, így tetemes hazai előnnyel fejeződött be az első játékrész.

Szünet után az orosházi lányok kezdtek jobban, öt perc alatt egy gólra zárkóztak (16-15). A folytatásban felváltva estek a találatok, a 18. percben azonban – egy öt gólos sorozatot követően – már három volt a különbség a vendégek javára (19-22), amiből végül kettőt sikerült megőrizni a lefújásra.

Marton Richárd: – Két ellentétes félidő után a második félidei védekezésnek köszönhetjük a győzelmet.

Részletek a meccsről itt.

—–

Orosházi NKC – Gyulai SE 32 – 17 (17 – 10)

OSB-mérkőzés, Orosháza, 30 néző
Vezette: Nagy R., Papp B.

Orosházi NKC: Szaszkó – Borgulya 2, Balogh 4, Bene, Antal 10, Zvolenszky 7, Molnár 7. Csere: Zsedényi, Kovalcsik (kapusok), Szűcs 1, Dobos, Borbély 1, Takács, Fekete, Tóth.
Edző: Marton Richárd.

Kiállítások: 4, ill. 2 perc Hétméteresek: 4/2, ill. 6/5

Az orosházi csapat az első perctől fogva határozott védekezéssel igyekezett ellenállni a lendületesen, ám sok hibával kézilabdázó Gyula rohamainak. Ez sikerült is, sőt gyors indításokból nemsokára tetemes hazai előny született (12. p. 9-3). Az ONKC-s lányok azonban a mindvégig megőrzött biztos vezetés ellenére sem játszottak jól, az akciókba sok hiba csúszott, számos elkapkodott és pontatlan megoldást láthatott a közönség.

A második félidőben két öt gólos szériával tovább növelte előnyét az orosházi együttes, miközben 20 perc alatt csak négy gólt kapott (20. p. 29-14) – a lelkesen játszó vendégek erejéből csupán arra futotta, hogy ez a különbség a találkozó lefújásáig ne növekedjék tovább.

Marton Richárd: – Gyorsan felejtsük el ezt a mérkőzést minden szempontból – és most nem a győzelemre, hanem a pályán mutatott teljesítményre gondolok. Néhány játékosnak volt néhány jó momentuma, de a játék csak töredékében közelítette meg azt, amit megbeszéltünk.

A mérkőzésekről részletek a klub honlapján, ide kattintva.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.