- hirdetés -

Különleges gépek, különleges technológia, különleges felvételek. Bemutatjuk nektek, mivel és hogyan dolgoznak a MÁV emberei a vasúti felújításon.

Október 19-e estig nem járnak a vonatok Orosháza és Csorvás között, mert felújítják a vasúti pályát. Ez volt az a hír, ami felkeltette az érdeklődésünket. Hosszas szervezés után sikerült engedélyt szereznünk arra, hogy forgassunk a MÁV felügyelete alá tartozó felújításon Csorvás alatt.

Hogy mindez igazán érdekes legyen, különleges szögekből is dolgozott speciális GoPro kameránk: volt a vonat elején, a vasúti kocsi alján, az autó oldalán és a kavicságyban is. Megmutatjuk azt is, hogyan helyezik be egyben a 120 méter hosszú pályaszakaszt a speciális gépekkel és mindez hogyan jut ki az állomásról a helyére.

Speciális emelőgépek helyére teszik a 120 méteres vágányszakaszt
(klikk a képre) Fotók: Melega Krisztián

Amikor kint voltunk, akkor került be a helyére az utolsó pályaszakasz, így néhány napja újra egybefüggő a sín Orosháza és Csorvás között. A munkát vezető mérnököt alaposan kifaggattuk a munkafázisokról és a technológiáról. Ezért ha megnézitek a videót, azt is megtudjátok, hány méter sínt fektettek le, mennyi talpfát építettek be és hány tonna követ hoztak az új szakaszra.

httpv://youtu.be/0VdqpqMi0DI

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.