- hirdetés -

Kerékpáros KRESZ vetélkedőt tartottak kedden a Máltai játszótéren. Hat iskola 59 diákja versenyzett.

A borongósnak indult délután sem szegte kedvét a gyerekeknek. Hat iskolából (református, evangélikus, Vörösmarty, Czina, Wesley és az Eötvös katolikus) 59 diák jelentkezett a megmérettetésre. A vörösmartysok igazán kitettek magukért, ők hat csapattal neveztek a vetélkedőre. A diákok két 1-2., illetve 3-4. osztályos korcsoportban versenyeztek, 4-4 fős csapatokat alkotva.

Amíg az 1-2. osztályosok rajzos formában adtak számot elméleti KRESZ ismereteikről, addig a 3-4. osztályosok kerékpárra pattantak, és ügyességüket tették próbára az egyáltalán nem könnyű pályán, ahol a szerencsén kevés múlott, annál több az ügyességen. Majd a „nagyok” töltöttek ki tesztlapot, és a „kicsik” ügyeskedtek.

Nem volt könnyű a pálya (Fotó: Rajki Judit)

– A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület és az Orosházi Rendőrkapitányság közös szervezése a kerékpáros KRESZ vetélkedő. A játszótér munkatársa, Sütőné Kunos Anikó kereste meg Kis Rozália rendőr főhadnagyot elképzelésével, aki örömmel fogadta a kezdeményezést. A vetélkedővel célunk, hogy a gyerekek játszva tanuljanak a közlekedési szabályokról. Minden egyes programunkat hagyományteremtő szándékkal rendezünk meg, így a KRESZ vetélkedőt is folytatni szeretnénk- tájékoztatott Frankó Attila a játszótér vezetője.

A versenyen Kis Rozália a kerékpárokat is leellenőrizte rendelkeznek-e minden kötelező tartozékkal. A bicajok jól felszereltek voltak. Mindkét korcsoportban csak az első helyezetteket díjazták, de minden résztvevő kapott ajándékot, amik között voltak fényvisszaverő kiegészítők, színezők, matricák, könyvek, hátizsákok.

Mindkét korcsoportban a Vörösmarty iskola csapata bizonyult a legjobbnak.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.