- hirdetés -

A Táncsics gimi és a Tisza iskola elsősei október 12-én letették szent esküjüket, így orosházi diákokká váltak.

A hagyományos avatást idén a Táncsics gimi előtti Történelmi Emlékparkban tartották. Dr. Dancsó József polgármester −miután megbizonyosodott róla, hogy az elsősök kellő hangerővel készültek az avatásra − városi diákká fogadta őket. A Táncsics gimi és a Tisza Kálmán iskola igazgatója is köszöntötte a diákokat, és sok sikert kívántak első középiskolai tanévükhöz.

Az eskühöz természetesen gólyalétük végéig, vagyis egy évig hűen ragaszkodni fognak. A fél térdre ereszkedett Mezgések, a félévi és év végi minimum ötös átlagra esküdtek, na meg arra, hogy nem gyújtják fel a naplókat a tanári szoba előtti szemetesben, és esti mese után áldást mondanak az iskolára, tanáraikra és a végzős diákokra.

Féltérdre ereszkedve tettek esküt az elsősök (klikk a képre) Fotók: Kecskeméti Krisztina

A Táncsicsosok a Szent Gólya minden részére: tollára, kelepelésére és az általa elfogyasztott békára is megesküdtek. Azt is megfogadták, hogy az őket avató tizedikes diákok életét megkönnyítik, szabadságukat áldozva tűzriadóval megkímélik őket a dolgozatírástól, és úgy tisztelik őket, mint magát a Szent Gólyát.

Az eseményt a visszafogottság jellemezte: „szolid, konzervatív öltözködés, tökéletes smink, búskomorság, és csend”. Most már ők is orosházi diákok.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.