- hirdetés -

Könnyen váratlan kiadással számolhatsz, ha megszokásból közlekedsz Rákóczitelep irányába. Csökkentették a sebességhatárokat a Szentesi úton.

A Szentesi út elején az eddig megszokott 70-es tábla helyett 50-es került az út szélére, tábla figyelmeztet a sebességkorlátozásra – jelezte olvasónk. Utánajártunk, hogy pontosan melyik útszakaszt érinti a sebességkorlátozás, és miért volt erre szükség.
– A forgalom lassítása az útburkolat állapotának köszönhető, amelynek egyenetlensége már nem teszi lehetővé belterületen a megemelt sebesség alkalmazását. A kialakult útállapot, valamint a várható csapadékos évszak együttesen nehezíti majd a közlekedők dolgát – tájékoztatott Kis Ákos, a Magyar Közút Nonprofit Zrt Békés Megyei Igazgatósága Orosházi Üzemmérnökség vezetője.

A Szentesi úton mindkét irányból 50 km/óra a sebesség (Fotó: Melega Krisztián)

Megtudtuk, hogy a 70-es táblák a teljes belterületi szakaszról lekerültek, tehát a város határáig érvényben van az 50 km/órás sebességhatár. Kis Ákos hozzátette, figyelemfelhívó jelleggel az 50-es táblák átmeneti ideig még segítik a közlekedőket, figyelmeztetve a betartandó sebességre.
– A megemelt sebesség visszaállítására a burkolat helyreállítást követően kerülhet sor, amelyre idén anyagi keretek nem állnak rendelkezésre – zárta a közútkezelő orosházi vezetője.

A rendőrök nem lepik el az útszakaszt

Megkerestük a rendőrséget, hogy a sebességcsökkentés miatt lesz-e fokozottabb ellenőrzés az adott útszakaszon. A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense kiemelte, a sebességkorlátozást attól az időponttól kezdve be kell tartani, amikor a táblát a közút kezelője kihelyezte.
– Az Orosházi Rendőrkapitányság a Szentesi út érintett szakaszára vonatkozóan nem kezdeményezett ilyen változtatást, és előzetesen felkérés sem érkezett a kapitánysághoz arra vonatkozóan, hogy véleményezzék a sebességkorlátozást. A kapitányság a jövőben is változó helyszíneken méri a közlekedők sebességét, tehát a Szentesi úton is az eddigi gyakorlatnak megfelelő rendszerességgel tartanak ellenőrzéseket – mondta el a szóvivő.

Mi csak annyit tudunk hozzátenni, mindenki figyeljen a Szentesi úton, mert sokba kerülhet a gyorshajtás.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.