- hirdetés -

A Guardian üveggyárban fontosnak tartják a dolgozók biztonságos közlekedését.

A Guardian Orosháza Kft – mint „Kerékpárosbarát munkahely” − szeptember 28-án meghirdette az ún. Always Bike Carefully (ABC) Mindig óvatosan kerékpározz programját.

– Mivel dolgozóink 28-30%-a rendszeresen kerékpárral jár munkába, a mostani akciónkkal az volt a célunk, hogy a munkavállalók minél biztonságosabban jussanak el otthonról a munkába és onnan haza. A Guardian Orosháza már a kezdetek óta fontosnak tartja ezt a látásmódot – mondta el Bánfi Csizmadia Edit, a cég HR vezetője.

Kis Rozália ellenőrizte a kerékpárokat (Fotó: Guardian)

A programhelyszín a Guardian előtti kerékpártároló volt, ahol 4 táblát rögzítettek az állványzatra. Ezeken többek között a kerékpár kötelező, a KRESZ által előírt tartozékait, illetve a KRESZ fontosabb, kerékpárosokra vonatkozó szabályait, és azok közelmúltban bekövetkezett változásait mutatják be.

– Mindezek mellet az ABC program keretében szeptember 28-án, műszakváltás idején Kis Rozália rendőr főhadnagy tartott rövid ellenőrzést, hogy a dolgozók kerékpárja megfelelt-e a kötelező előírásoknak, kívánalmaknak. A műszakváltás előtt és után munkába, illetve haza igyekvő kollégáink kerékpárját is ellenőrizte, a teszten átment kerékpárok tulajdonosát pedig oklevéllel jutalmaztuk – mondta Bánfi Csizmadia Edit.

A Guardian Orosháza Kft 2009 óta részt vesz a „Bringázz A Munkába” (BAM) országosan meghirdetett programban, amelynek keretein belül 2011-ben a  a nagyvállalatok kategóriájában 1. helyen végzett.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.