- hirdetés -

Rengeteg gyerek és diák próbált ki több mint 30 sportágat pénteken. Ebben Böczögő Dorina orosházi olimpikon tornász és Szilágyi Áron olimpiai bajnok vívó is segített, akik nyilatkoztak is kameránknak.

A Nagy Sportágválasztó idén is megmozgatta a várost. A kétnapos rendezvény első napján, pénteken délelőtt ovisok és iskolások lepték el a Táncsics gimnázium udvarát, sportcsarnokát és tornatermét. Több mint ezren voltak kint az első délelőttön.

– Idén az eddigi rendezvényeket is túlszárnyalva 34 sportággal ismerkedhetnek meg az érdeklődők. A cél az, hogy minél nagyobb merítést mutassunk a gyerekeknek a választható sportok közül, hogy aztán ők maguk dönthessenek, melyiket szeretnék kipróbálni – összegezte röviden Patyi Gábor főszervező.

Szilágyi Áron bemutatója is népszerű volt
(klikk a képre) Fotók: Kecskeméti Krisztina, Melega Krisztián

Az orosházi önkormányzat által is támogatott sportágválasztón igen széles volt a kínálat, nyugodtan mondható, mindenki megtalálta a neki tetsző sportot.

Lerohanták az olimpikonokat

Péntek délelőtt azonban kétségtelenül két olimpikon érkezését várták legtöbben. Elsőként az orosházi születésű, de Békéscsabán versenyző olimpikon tornász, Böczögő Dorina érkezett a Táncsics gimi udvarára. Amint a műsorvezető bemondta, hogy megérkezett, azonnal körbeállták kicsik és nagyok, így az első 15 percét autogrammok osztásával töltötte. De becsületére legyen mondva, állta a rohamokat. Ezt követően pedig készséggel állt az OrosCafé.hu kamerája elé.

httpv://youtu.be/CEWkcSHF7Yw

Nem sokkal később megérkezett a londoni olimpia első aranyérmese, a kardvívó Szilágyi Áron is. Azért, hogy legyen ideje az Orosházi Zsoldos Péter Vívó Egyesület tagjaival is beszélgetni, először nem is közölték érkezését a hangosba. De Áron feltűnő jelenség, így gyorsan lecsaptak rá az autogramm vadászok, amikor az udvaron sétált keresztül. A vívók standjánál aztán tartott egy rögtönzött bemutatót, majd őt is kifaggattuk a kamera előtt.

httpv://youtu.be/8PrnkjHDl1c

Az interjúk után Dr. Dancsó József polgármester az orosháziak nevében ajándékkal köszöntötte a két olimpikont, akik ezt követően aláírásokat és autogramm kártyákat osztogattak a jelenlévőknek.

A Nagy Sportágválasztó szeptember 15-én, szombaton is várja az érdeklődőket 9-14 óra között a Táncsics gimnáziumban. Ha nem voltál kint, feltétlenül menj ki, nem fogsz csalódni!

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.