- hirdetés -

Tegnap este írtunk arról, hogy egy családi ház kertjében elásva találták meg egy 35 éves fiatalember holttestét. A rendőrség szerda délelőtt a helyszínen újabb információkat osztott meg a sajtóval.

Kedden este annyit tudtunk meg, hogy a rendőrök Orosházán, a Gyulai utcában egy holttestet találtak és letartóztattak egy férfit. Szerda délelőtt a helyszínen tájékoztatta a sajtót a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője, dr. Vargáné dr. Szombati Andrea kérdéseinkre is válaszolt.

– Az Orosházi Rendőrkapitányságra augusztus 3-án érkezett bejelentés egy 35 éves férfi eltűnéséről. A férfi nem Orosházán élt, más városból érkezett ide hivatalos ügyet intézni. Azonban innen nem tért haza, családtagjai nem érték el és ő maga sem adott életjelet. Közigazgatási eljárás indult, kollégáim adatot gyűjtöttek, több tanút is kihallgattak, megpróbáltak minél konkrétabb, pontosabb információt szerezni a férfi hollétéről. Ennek során jutott a rendőrség tudomására egy olyan információ, miszerint bűncselekmény áldozata lehetett, és holttestét Orosházán, egy családi ház udvarán hantolták el – részletezte a sajtószóvivő. – A helyszíni szemle során megtalálták a férfi holttestét, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság emberölés bűntett megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vett egy 59 éves orosházi férfit.

A szóvivő kérdésünkre elmondta, hogy a gyanúsított az eljárás során, amíg adatokat gyűjtöttek, nem volt együttműködő, elzárkózott attól, hogy előmozdítsa a keresést. Hozzáállása akkor változott meg, amikor kedden a rendőrök elétártak néhány információt és elmondták, megtalálták a holttestet.

– Ekkor beszélt a bűncselekmény elkövetésének részleteiről is, erről azonban csak annyit mondhatok, hogy szóváltás, dulakodás alakult ki a gyanúsított és az áldozat között, ennek során a sértettet több késszúrás is érte – mondta a szóvivő. Az eddig adatok alapján a férfit július 31-éről augusztus 1-jére virradóra ölték meg.

A szomszédok elmondása szerint a 35 éves férfi édesanyja lakott az ingatlanban, akinek élettársa volt a gyanúsított. Az asszony pár hónapja meghalt, a környéken élők úgy tudják, hogy a fiatal férfi a hagyatéki tárgyalásra érkezett haza Orosházára. Az egyik szomszédos utcában élő férfi, Horváth Mihály úgy tudja, hogy a tárgyaláson a fiatal férfi örökölt mindent, és ezen veszhettek össze – ezt az információt a rendőrség személyiségi jogok miatt nem erősítette meg.

A szomszédok, környékbeliek – köztük Horváth Mihály – szerint az emberöléssel gyanúsított férfi rendkívül agresszív volt.
– A környékbeli kocsmákból kitiltották, senki nem állt szóba vele. A közvetlen szomszédok féltek tőle, állandóan fenyegette őket, az egyik lakó többször is kihívta a rendőröket miatta – mondta el Horváth Mihály, aki úgy tudja, a gyanúsított férfi alkalmi munkából élt.

Úgy tudjuk, hogy arról a fiatal férfiról van szó, akit a család és a barátok az elmúlt hetekben a Facebookon is kerestek eltűnése miatt.

–  A rendőrségnek tudomása volt arról, hogy a férfit, akit a rendőrség is keresett, családja közösségi oldalakon is keresi, megpróbálnak információkat szerezni. Ezeket az információkat a rendőrség is leellenőrizte. Azonban hogy név szerint kiről van szó, nem szeretnénk nyilvánosságra hozni.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.