- hirdetés -

Szombaton ismét összegyűlt az Üvegvárosrész apraja-nagyja.

Az augusztusi népszerű lakótelepi nap után újabb rendezvény várta az Üvegvárosrészben élőket. Szombaton második alkalommal tartották meg a batyus grillpartit a Czina iskola melletti pihenőparkban. Az ötlet Burka László önkormányzati képviselőtől és a „Miénk a Tér” Parkszépítő Egyesület tagjától, Kiss Lászlótól származik. Egy régi hagyomány felelevenítése volt a cél, egykoron Bogárzón rendeztek szalonnasütő és grillpartit – ezt élesztették fel tavaly, az első batyus grillparti megrendezésével.

– A lakótelepi nap és a grillparti annyiban azonos, hogy a Szőlő városrészben élők összetartozását erősíti. A grillpartin baráti társaságok gyűlnek össze és együtt töltenek egy kellemes délutánt, közben sütögetnek. A közösségépítés a legfontosabb célja, hiszen a mai rohanó világban kevés alkalom adódik arra, hogy együtt lehessenek az itt élők. Természetesen a rendezvényen való részvételnek nem feltétele a grillezés, ezért társítottunk mellé főként kulturális programokat, azoknak, akik csak kikapcsolódásként jöttek el – emelte ki Burka László.

Kellemes kikapcsolódást kínált a grillparti (klikk a képre) Fotók: Kecskeméti Krisztina

A nap folyamán egyre többen érkeztek a pihenőparkba, a grillező társaságok is szépen gyűltek. A felnőttek beszélgettek, a gyerekek a játszótéren múlatták az időt.
– Rendezvényeink során arra törekeszünk, hogy a felnövekvő ifjúságnak is lehetőséget adjunk és megmutathassák tehetségüket. Idén a Starlet énekcsoport műsora adta a rendezvény alaphangulatát, ismert slágereket adtak elő. A Tisza Kálmán Közoktatási Intézmény orosházi egységének tanulói pedig az általuk készített finom falatokkal kínálták az idelátogatókat – tudtuk meg a képviselőtől.

Minden adva volt tehát egy kellemes szombat délutánhoz. Ám akik nem vállalkoztak arra, hogy grillezzenek, azok sem maradtak éhesek, látványkonyhával és koktélbárral is készültek. Danis Zoli a Hang élő koncertje után (Elvis Presley, Charlie, Hobo, stb. hangutánzása), „A hang lánya” lépett fel, majd retro diszkóval folytatódott a parti.

A nyár végével a rendezvények sora nem ér véget az Üvegvárosrészben, télen második alkalommal tartanak majd disznótoros partit a Csikós Sörözőnél. Csikós Józsefnek is szívügye az Üvegvárosrész, már számos segítséget nyújtott az itt élőknek, a parkszépítésben és a rendezvények során egyaránt.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.