- hirdetés -

Gyula adott otthont a nagycsaládosok országos találkozójának augusztus végén.

Mintegy 3000 ember, több mint 550 család vett részt a kétnapos 24. Őszi Találkozón. A gyulai vár és környékén tartott rendezvényen dr. Görgényi Ernő Gyula polgármestere köszöntötte a megjelenteket. Kiemelte, a tolerancia és a harmonikus együttélés olyan értékek, amelyeket a nagycsaládosok a helyzetüknél fogva talán leginkább képviselnek, és amelyeket fontos lenne, hogy minden felelős beosztásban lévő ember szem előtt tartson.

A városvezető elmondta, hogy a Nagycsaládosok Országos Egyesületének (NOE) szellemiségét nagyon közel érzi magához, az élet, az anyaság és a házasság tiszteletét, a jövő generációjáért érzett felelősséget, amiket Gyula is igyekszik mindig figyelembe venni döntéseinél, fejlesztéseinél. Ezért is jelentett különösen nagy örömet számukra, amikor tavaly munkájuk elismeréseként a Nagycsaládosok Országos Egyesülete Családbarát Önkormányzat 2011 Díjban részesítette a várost.

Több mint 550 család vett részt a találkozón (Fotó: egyesület)

Székely Hajnalka, a NOE elnöke megköszönte a szervezők, a támogatók segítségét is, kihangsúlyozva a Nagycsaládosok Gyulai Egyesületének munkáját, akik Dudásné Szendrei Ildikó egyesületvezető irányításával rengeteget tettek a rendezvény sikeréért. Megemlékezett a NOE 25 éves jubileumáról is, majd kiemelte, az Őszi Találkozóval az egyesület szeretné kifejezni milyen fontos az összetartozás, hogy családban élni jó, de nagycsaládban élni még jobb!

Kulturális és kulináris élvezetekben nem volt hiány a rendezvényen, a résztvevők láthattak mazsorett bemutatót, koncerteket, hagyományőrző műsorokat, kóstolhattak helyi mézet, salátákat, kolbászt, csokoládét. A gyerekeket a rendezvény ideje alatt ugrálóvár és kézműves foglalkozások várták, Mikus Éva, Gyula díszpolgára pedig még ajándékokkal is kedveskedett nekik. Akiket nem ijesztett el a hőség, a vár előtti réten sportversenyeken is kipróbálhatták magukat. A sportvetélkedők összesített eredménye alapján a szolnoki csapat lett az első, másodikak az orosháziak, míg a harmadik helyen a gyulaiak végeztek. A Kalandtúra Gyulán elnevezésű városfelfedező játékban is sok család vett részt. A hangulat az esti utcabálon tetőzött – olvasható Benedek Szilvia, Dél-alföldi régiós titkár beszámolójában.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.