- hirdetés -

Ingyenes tanácsadással segítenek a fizetési nehézségekkel küzdőknek.

Tizenegy megyeszékhelyen – április óta Békéscsabán is – elérhető a Pénzügyi Tanácsadó Irodahálózat szolgáltatása, melyet a Fogyasztóvédők Magyarországi Egyesülete működtet. A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) pályázat útján indította el hálózatot, melyet a felügyelet a büntetésekből befolyt alapból tart fenn. Az ingyenes tanácsadó irodák célja a pénzügyi fogyasztóvédelem erősítése, a pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos információk közlése.

Dr. Morvai Gábor, a hálózat vezető stábjának tagja hétfőn Orosházán elmondta, az irodák munkatársai ingyenes tanácsadással segítik a fizetési nehézségekkel küzdőket, ám jogi értelemben nem képviselik a fogyasztót. Hatósági eljárást tehát nem folytatnak le, ahogyan konkrét szolgáltatást sem kínálnak, de tájékoztatják a bajba jutott fogyasztókat a meglévő jogszabályi háttérről, megosztanak minden olyan ismeretet, melyeknek segítségével közelebb kerülhet a megoldás.

Az irodahálózat 2011 áprilisától működik, egy év alatt nyolc irodában összesen közel ötezer megkeresést regisztráltak.

Morvay Gábor elmondta, Békés megyében leginkább a lakás- és a gépjárműhitel törlesztése okoz gondot. Az iroda célja, hogy a bajba jutottak talpra álljanak, megoldást találjanak helyzetükre. Békéscsabán két munkatárs díjmentesen és szakszerűen tájékoztatja az érdeklődőket, segítenek az adott ügy lehető legjobb megoldásában. Az iroda a Békés Megyei Kormányhivatal épületében (József Attila u. 2-4. szám) található. Az ügyfélfogadási rendet itt találod, további részletek pedig a hálózat honapján olvashatók.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.