- hirdetés -

Major László legénysége magabiztos győzelemmel a Magyar Kupa következő fordulójába jutott.

Augusztus 11-én lejátszotta kisorsolt mérkőzését az Orosháza FC NB II-es labdarúgó csapata a Magyar Kupa 1. fordulójában. Fortuna nem volt kegyes csapatunkhoz, hiszen a bajnokság egyik rivális csapatát, a Restart-Cegléd gárdáját kellett legyőzni a továbbjutáshoz. Futakiéknak sikerült, így Ők várhatják a következő forduló párosítását.

Orosháza FC – Restart-Ceglédi VSE 2 – 0 ( 0 – 0 )

Orosháza, 200 néző.
Vezette: Lovas L. (ifj.Kormányos, Szvetnyik B.)

Orosháza: Molnár – Szűcs, Futaki, Szabó A., Szabó N. – Kerepeczki (Szivák 83.perc), Ács L., Varga R., Végh A.( Juhász N.70 perc) – Szabó T. (Lupsa 75.perc), Tóth D. Edző: Major László.

Cegléd: Bácskai – Robson, Miklósvári, Balogh P., Vincze Z. – Szkunc (Markó Á.62.perc), Brdaric, Koncz Zs., Juhász D., – Medgyesi, Csurka (Szalai 68.perc) Edző: Ványi Zsolt.

A félidő egyetlen veszélyes helyzete csapatunk előtt adódott. A 30. percben Végh jobb oldali szabadrúgását Varga R. fejelte a felső lécre. A második játékrészben a széllel támogatott Orosháza az 53. percben megszerezte a vezetést. Tóth Dani talán élete gólját lőtte, amikor 35 méterről leadott lövése a kapus fölött a léc alá csapódott, 1-0.

Magabiztos játék, megérdemelt győzelem (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

A Cegléd a bekapott gól után hibát-hibára halmozott, ennek következtében az 59. percben Robson (Szabó Tamás hathatós közreműködésével) öngólt vétett, 2-0.

Az utolsó 30 percre magára talált a vendég együttes, de több veszélyes helyzetéből csak egy kapufára tellett. Az öt játékosát nélkülöző OFC lelkes és helyenként jó játékával rászolgált a győzelemre.

Major László: – Gratulálok a csapatnak. Úgy gondolom, hogy talán megérdemelnénk egy legalább megye egyes színvonalú futballpályát.

Ványi Zsolt: – Két kabaréba illő gólt kaptunk. Úgy kellett volna fociznunk, ahogy az utolsó 30 percben tettük.

Az Orosháza FC augusztus 18-án a Mátrai stadionban fogadja a bajnokság nyitó fordulójában az Újpest B csapatát. A találkozó 17.30 órakor kezdődik.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.